Vantaalaislapsille ja -nuorille jaetaan kesällä maksuttomia piknikpusseja

Suosittu puistoruokailu toteutetaan nyt kolmatta kertaa Vantaalla! Jakelupisteitä on jälleen lisätty ja niitä on nyt yhteensä kuusi ympäri kaupunkia. Viime vuonna jaettiin yli 18 000 piknikpussia lapsille ja nuorille.

Puistoruokailu järjestetään viime vuoden tapaan jakamalla piknikpusseja puistoissa. Maksuton piknikpussi on tarkoitettu alle 18-vuotiaille vantaalaisille lapsille ja nuorille. Pusseja jaetaan arkisin klo 11 alkaen niin kauan kuin pusseja riittää 7.6.–9.7.2021 välisenä aikana. Lapsi tai nuori noutaa pussin itse tai aikuisen seurassa.

‒ Kesäruokailua on kehitetty entisestään perheiden antaman palautteen perusteella esimerkiksi piknikpussien sisällön suhteen sekä jakelupisteen lisäämisellä. Tänä vuonna järjestetään myös entistä enemmän oheistoimintaa monen toimijan yhteistyön voimalla, kertoo kaupunginjohtaja Ritva Viljanen.

Piknikpussien jakelu tapahtuu puistojen ulkotiloissa. Henkilökunta opastaa lapsia, nuoria ja huoltajia paikan päällä. Piknikpussien jaossa huolehditaan turvaväleistä sekä noudatetaan terveysviranomaisilta saatuja ohjeita.

Asukaspuistojen aukioloaikoina järjestetään oheistoimintaa yhteistyössä liikunta-, kulttuuri- ja terveyspalvelujen sekä alueellisten yhdistysten kanssa. Oheistoiminnalle ei ole ikärajaa! Kaikessa toiminnassa huomioidaan turvallisuustekijät. Tarkemmat tiedot ohjelmista löytyvät yksiköiden omilta Facebook-sivuilta sekä toimipisteiden ilmoitustauluilta.

Vantti Oy:n koostaman piknikpussin sisältö vaihtelee, ja pussi voi sisältää esimerkiksi hedelmän, leivonnaisen (esim. riisipiirakkka) välipalakeksin ja smoothien. Valitettavasti erityisruokavalioita ei pystytä huomioimaan. Piknikpusseja jaetaan päivittäin 150 kappaletta jokaisessa jakelupisteessä.

Piknikpussien jakamisesta vastaavat Vantaan kaupungin varhaiskasvatus ja nuorisopalvelut.

Piknikpussien jakelupisteet 7.6.‒9.7.2021 arkisin klo 11 alkaen niin kauan kuin pusseja riittää

Vihertien asukaspuisto
Vihertie 56 e
01620 Vantaa
Vihertien asukaspuiston Facebook-sivu

Nissaksen asukaspuisto
Nissaksentie 9
01200 Vantaa
Nissaksen asukaspuiston Facebook-sivu

Korson asukaspuisto
Korsontie 11
01450 Vantaa
Korson asukaspuiston Facebook-sivu

Rautkallion puisto
Vanha Rekolantie 6,
01360 Vantaa
Koivukylän kohtaamispaikan Facebook-sivu

Tikkurilan kirjastopuisto
Vantaanaukio 5, 01300 Vantaa
Vantaan nuorten työpajat Facebook-sivu

Pakkalan oppimis- ja informaatiotalo (POINT)
Hagelstamintie 1 (pihan puolella J-oven edessä), 01520 Vantaa
Pakkalan Olkkarin Facebook-sivu

Julkaistu: 27.5.2021 
(muokattu: )