Vammaisten työ- ja päivätoimintaan muutoksia 17.5.2021 alkaen

Vantaan kaupungin häiriötilanne johtoryhmä on linjannut 12.5.2021 kokouksessaan, että vammaisten työ- ja päivätoimintaa aletaan asteittainen laajentamaan 17.5.2021 alkaen ja Ruukkukujan toimintayksikön avataan 17.5.2021.

Vanhus- ja vammaispalvelujen johtaja on päättänyt Vantaan kaupungin hallintosäännön 2 luvun 8 §:n 9 kohdan mukaan palvelualueen toimipisteiden toiminnan laajentamisesta seuraavasti:

Toimintakeskukset

  • Malminiityn ja Myyrmäen toimintakeskukset avaavat toimintaansa asteittain ja toiminta-aikoja muokaten 17.5.2021 alkaen
  • Ruukkukujan toimintakeskus avataan 17.5.2021, ja toimintaan palataan asteittain ja toiminta-aikoja muokaten
  • Virtuaalitoiminta jatkuu edelleen, ja sitä lisätään resurssien antaessa myöten.

Asiakkaat aloittavat toiminnassa 1-2 osapäivää/päivää viikossa toimintaan totutellen. Toiminnan laajentamisessa huomioidaan valtakunnalliset pandemiaan liittyvät suositukset mm. ryhmäkokojen ja suojautumisten suhteen.

Tarjoamme mahdollisuutta toimintaan toimintakeskuksissa, mutta toiminta-aikoja porrastaen ja muokaten, jotta aloitus toiminnassa on mahdollisimman turvallista. Toiminnan järjestelyssä toivomme, että saamme yhteistyössä suunniteltua järjestelyt siten, että toiminta yksiköissä mahdollistuu sitä ehdottomasti tarvitseville. Kaikkia asiakkaita ja/tai heidän omaisiaan kuullaan toiminnan uudelleenjärjestelyn suunnittelussa

Muuta huomioitavaa

Toteutamme toimintaa pandemiatilanne huomioiden mahdollisimman turvallisesti ja voimassa olevia ohjeita noudattaen. Toimintaan saa tulla vain täysin terveenä, lieviäkään nuha-, yskä-, vatsa-, kuume- tai muita koronaan viittaavia oireita ei saa olla. Jos asiakas alkaa oireilla päivän aikana, hänet eristetään muista ja hän odottaa erillisessä tilassa kuljetusta kotiin ohjaajan kanssa. Asiakkaan läheisen/yhteyshenkilön tulee olla tavoitettavissa toimintapäivän aikana.

Toimintapäivän aikana käsihygieniasta huolehditaan tehostetusti. Asiakkaita ohjataan päivittäin hyviin hygieniakäytäntöihin. Vantaan tartuntatautiyksikön ohjeita seurataan tarkasti ja käytäntöjä muutetaan tarvittaessa niiden mukaisesti.

Kuljettajalla on myös oikeus kieltäytyä ottamasta kyytiin, jos havaitsee, että asiakas on selkeästi sairaana. Yhteiskuljetuksen aikana asiakkaille suositellaan suu-nenäsuojainta, mikäli suojaimen asianmukainen käyttö onnistuu. Kuljettaja noudattaa taksiliiton ohjeita suojautumisesta. Kuljetuksissa pyritään huomioimaan turvavälit, mutta kuljetukset toteutetaan ryhmämuotoisina.

Pandemiatilanteen muuttuessa palvelun toteuttamiseen voi tulla muutoksia, mahdollisista muutoksista tiedotetaan viipymättä.

Lisätietoja

Vammaisneuvonta p. 09 83924682, vammaisneuvonta@vantaa.fi

Aila Halonen, palvelupäällikkö, aila.halonen@vantaa.fi
Tiina Lauhde, työ- ja päivätoiminnan päällikkö, tiina.lauhde@vantaa.fi

Julkaistu: 17.5.2021 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter