Vantaan opastetut luontoretket alkavat 23.5.2021

kalenterin kansikuva

Vantaa järjestää suosittuja luontoretkiä jälleen kesäkaudella 2021 monella teemalla lintu-, lepakko- ja valokuvausretkistä sieni- ja ruskaretkiin. Vantaalla retkiä järjestetään toukokuusta lokakuulle yhteensä 18 eri puolilla kaupunkia.

Retkille ilmoittautuminen

Koronarajoitusten takia osallistujamäärä retkille on rajoitettu, siksi retkille on ilmoittauduttava etukäteen. Vantaan retkille voi ilmoittautua retkeä edeltävän päivän iltaan saakka. Luontoretkien tarkemmat tiedot ja linkit ilmoittautumislomakkeisiin löydät verkkosivultamme www.vantaa.fi/retkeily.

Turvallisuudesta pidetään huolta

Opastetut luontoretket pystytään toteuttamaan turvallisesti, kun retkille ilmoittaudutaan ennakkoon ja osallistujamäärä on rajoitettu. Luontoretkillä noudatetaan turvavälejä ja hygieniaan kiinnitetään erityistä huomiota koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Retkille tulijoiden on syytä muistaa 1–2 m turvavälien pitäminen retken aikana. Sen toteutumiseen auttaa osallistujamäärän rajoittaminen. Omat käsidesit on hyvä olla mukana ainakin linturetkillä ja perheretkillä. Myös oppaalla on käsidesiä mukana. Retkille ei voi osallistua sairaana.

Pääkaupunkiseudun muut luontoretket

Luontoretkiä järjestävät myös muut pääkaupunkiseudun kaupungit ja Suomen luontokeskus Haltia kesäkuun alusta lähtien. Koko pääkaupunkiseudun yhteisiä retkiä kaikkiaan järjestetään tänä vuonna yli 90. Tähän joukkoon mahtuu monenlaisia retkiä tunnin mittaisista lasten retkistä usean tunnin vaelluksiin eri puolille pääkaupunkiseudun monimuotoista luontoa. Kaikki retket on koottu yhteiseen luontoretkikalenteriin, joka on jaossa kirjastoissa ja kaupunkien infopisteissä sekä luontokeskus Haltiassa. Kalenteri ja retkien kuvailut löytyvät järjestäjätahojen internetsivuilta.

Tervetuloa nauttimaan ja oppimaan pääkaupunkiseudun luonnosta!

Lisätiedot Vantaan retkistä:
ympäristösuunnittelija Sinikka Rantalainen, p. 050 318 0938

Julkaistu: 14.5.2021 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter