Tikkurilan keskustan suurterassi avautuu kesäkuussa

Idea Vantaan suurterassin mahdollisuudesta nousi esiin vasta huhtikuun puolivälissä, kaupungin koronatilanteen kohennuttua. Noin 650 asiakaspaikan terassikokonaisuus sijoittuu Tikkurilan keskustaan Kielotie 13 tontille.

- Pikaisen aikataulun ja hankkeen kokeiluluontoisuuden vuoksi emme järjestäneet tästä terassikokonaisuudesta erillistä kilpailutus- tai ilmoittautumismenettelyä. Alue vuokrattiin siitä kiinnostuneelle yritykselle, joka toimii alueen koordinoivana tahona kumppaneinaan useita vantaalaisia ja helsinkiläisiä yrityksiä, kommentoi vuokrauspäätöstä kaupungininsinööri Henry Westlin viitaten aiheesta käytyyn keskusteluun julkisuudessa.

- Tällä hetkellä mukana on kymmenkunta yritystä, joista valtaosa Vantaalta ja loput Helsingistä, kommentoi Jarkko Sistonen terassialueen vuokranneesta vantaalaisesta Vuntae Xperience Oy:stä.

- Terassin, eli Pation, virallisia avajaisia vietetään 4.6. ja tätä ennen järjestämme kukkaistutustalkoot 29.5. yhdessä kaupunkilaisten kanssa, Sistonen kertoo lähiajan suunnitelmista.

Kaupungintalon kupeessa sijaitsevalla Kielotie 13 tontilla terassi on mahdollinen vain tänä kesänä: tontille aletaan rakentamaan kaupungin uutta toimitaloa vuoden 2022 alkupuolella.
- Tikkurilan suurterassi on pilottikokeilu, ja mikäli sen kokemukset ovat myönteisiä ja toiminta suosittua, vastaavantyyppistä terassitoimintaa voidaan jatkaa tulevina kesinä muualla Vantaalla, Westlin arvioi.

Vantaan kaupunki satsaa suurterassiin päällystämällä terassialueen asfaltilla ja tuomalla alueelle kukkalaatikoita, joita voidaan hyödyntää muissakin kohteissa myöhemmin. Kaupunki järjestää myös tilapäiset wc-tilat, sähköistyksen ja vedenjakelun, samaan tapaan kuin Helsinki Senaatintorilla. Yrittäjä itse vastaa muun muassa kalustuksen ja lavarakennelmien kustannuksista.

Terassialueiden laajennukset mahdollisia myös muualla Vantaalla

Vantaan kaupunki suhtautuu myönteisesti terassialueiden laajennusesityksiin. Lupamenettelyä on yksinkertaistettu, ja viime kesän tavoin terassialueita voi turvallisuus- ym. seikat huomioiden laajentaa.

- Kaupungin lupa laajennukseen haetaan verkossa Lupapiste.fi -palvelun kautta, minkä jälkeen hakija hakee itsenäisesti anniskeluluvan aluehallintovirastolta erillisellä hakemuksella, kertaa Westlin lupamenettelyä.

Julkaistu: 11.5.2021 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter