Korsossa, Myyrmäessä, Tikkurilassa ja Koivukylässä uusitaan liikennevaloja

Liikennevalo

Kevään ja kesän aikana uusitaan vanhentuneita liikennevalolaitteita 21 liikennevaloristeyksessä Korson, Myyrmäen, Tikkurilan ja Koivukylän suuralueilla.

Valo-opastimiin vaihdetaan energiatehokkaat led-valot. Uudet valot ovat vanhojen opastimien valoja kirkkaampia, ja ne on aiempaa helpompi erottaa aurinkoisellakin säällä. Ledien etuna on myös aiempaa pidempi käyttöikä, ja näin selvästi entistä harvempi huoltoväli. Vaihdon myötä lähes kaikissa Vantaan liikennevalo-opastimissa on led-valot.

Tämän lisäksi joissain risteyksissä tehdään muutoksia liikennejärjestelyihin liikenneturvallisuuden ja liikenteen sujuvuuden lisäämiseksi.

Pyöräilyn pääreiteillä sijaitseviin risteyksiin asennetaan pyöräilijät ja jalankulkijat havaitsevia ilmaisimia, jotka ennakoivat pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden saapumisen risteykseen. Näin vihreän vaihtumista suojatietä kulkeville nopeutetaan. Tarvittaessa suojatien vihreä valo voi myös hieman pidentyä, jos suojatietä on vihreän valon lopuillaan ollessa lähestymässä pyöräilijä tai jalankulkija. Muutoksen tavoitteena on parantaa pyöräilyn ja kävelyn olosuhteita ja siten tukea pyöräilyn ja kävelyn lisääntymistä kulkumuotoina.

Liikennevaloissa otetaan käyttöön joukkoliikenne-etuudet, jotka nopeuttavat bussien etenemistä risteyksissä. Liikennevalojärjestelmä havaitsee bussin lähestyvän risteystä ja antaa bussin tulosuunnalle etuuden. Osassa risteyksiä toiminto on jo ollutkin, mutta asennusten yhteydessä se ohjelmoidaan kaikkiin uusittaviin liikennevaloristeyksiin.

Edellisten muutosten lisäksi kolmessa suuressa risteyksessä tehdään muutoksia liikenne- ja kaistajärjestelyihin. Tuusulantien ja Läntisen Valkoisenlähteentien risteyksessä sekä Vaskivuorentien, Vanhan Kaarelantien ja Kaivokselantien risteyksessä muutetaan kaistajärjestelyjä ja eri suunnista tulevan liikenteen vaihejärjestystä. Koivukylänväylän ja Hanabölentien risteyksessä muutetaan eri suuntien välistä vaihejärjestystä. Tuusulantien muutokset tehdään 17.-18.4., Vaskivuorentien muutokset 27.-28.4. ja Koivukylänväylän muutokset elokuussa.

Liikennevalot ovat pois toiminnasta uusintatyön aikana noin kahden päivän ajan. Suurimmissa risteyksissä käytetään liikenteenohjaajia työn aikana liikenneturvallisuuden varmistamiseksi tai työ ajoitetaan vähäliikenteiseen ajankohtaan. Työn ajaksi risteyksen nopeusrajoitus lasketaan normaalia tasoa matalammaksi liikenneturvallisuuden varmistamiseksi.

Osa risteyksistä on Vantaan kaupungin ja valtion yhteisomistuksessa. Niissä uusintatyö toteutetaan ELY:n ja Fintraffic Tien kanssa yhteistyössä. Urakoitsijana hankkeessa toimii Normivalaistus Oy.

Julkaistu: 16.4.2021 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter