Etsivät nuorisotyöntekijät jalkautuvat nuorten aikuisten pariin

kauppakeskus
Etsivää työtä on tarkoitus jalkauttaa muun muassa kauppakeskuksiin.

Vantaan etsivässä nuorisotyössä aloitetaan jalkautuva työ.

Uudessa työmuodossa etsivät nuorisotyöntekijät työskentelevät kauppakeskuksissa, leipäjonoissa, kirjastoissa ja muissa julkisissa ja puolijulkisissa tiloissa, joissa nuorten aikuisten oletetaan viettävän aikaansa.

”Saimme Etelä-Suomen aluehallintovirastolta etsivälle nuorisotyölle valtionavustusta aiempaa enemmän. Tässä tilanteessa avustus kohdennetaan jalkautuvan etsivän nuorisotyön tekemiseen ja kehittämiseen. Vantaalla on jo ennestään pitkällinen osaaminen jalkautuvasta työstä ja myönnettävä avustus tukee tätä työtä”, nuorten aikuisten palvelujen päällikkö Katja Günther toteaa.

Etsivä nuorisotyö tavoittelee ja tavoittaa työn ja koulun ulkopuolella olevia nuoria aikuisia. Työmuotoina ovat tällä hetkellä yksilöohjaus, tavoitteellinen pienryhmätoiminta, verkkoperusteinen etsivä nuorisotyö ja kotitapaamiset.

”Etsivän nuorisotyön jalkautuvassa työmuodossa korostuu palveluohjaus. Nuoria aikuisia halutaan ohjata erityisesti työhön, koulutukseen tai elämänhallintaa tukeviin palveluihin”, etsivän työn esimies Päivi Ruotonen kertoo.

Julkaistu: 14.4.2021 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter