Virtuaalivierailuja koulujen monikieliseen arkeen

Uusilla videoilla pääset tutustumaan vantaalaisten koulujen arkeen etänä. Vantaalaiset opettajat ovat kuvanneet ja editoineet videot yhdessä oppilaiden kanssa.

Vantaan kasvatuksen ja oppimisen toimialalla on pohdittu, kuinka koulun toiminnasta voisi viestiä houkuttelevasti eri kielillä. Tietoa kaipaisivat niin Vantaalla asuvat monikieliset perheet, kuin tänne tulevat kansainväliset vierailijatkin ja muut kiinnostuneet. Videoita on tehty muun muassa englannin, viron, venäjän ja somalin kielellä.

Videoiden teko on osa kasvatuksen ja oppimisen toimialan kansainvälistä toimintaa. Videoita on tehty Vantaan tutoropettajien johdolla ja tekijöinä ovat olleet niin tutoropettajat, oman äidinkielen opettajat kuin luokan- ja aineenopettajatkin. Videoissa esitellään STEAM-kasvatusta, koulun oppilashuollon toimintaa, oman äidinkielen opetusta ja muita kiinnostavia aiheita.

Taustalla Maailma Vantaalla -hanke

Kasvatuksen ja oppimisen toimialalla halutaan kehittää monikielistä viestintää ja tehdä virtuaalivierailumateriaalia kiinnostuneille. Opetushallituksen rahoittamassa Maailma Vantaalla, Världen i Vanda -hankkeessa kehitetään virtuaalivierailukonseptia ja kotikansainvälisyyttä. Lukioihin on hankittu videokonferenssilaitteita ja peruskoulut tekevät eTwinning -yhteistyötä eurooppalaisten koulujen kanssa. Perusopetuksen Erasmus+ konsortiohankkeessa ”Täyttä höyryä eteenpäin, Vantaa-Full Steam Ahead Vantaa” on kehitetty STEAM-kasvatusta kouluilla. Koronapandemian hellittäessä opettajat lähtevät myös eurooppalaisille Erasmus-kursseille oppimaan lisää aiheesta.

Katso videoita Vantaan koulun arjesta eri kielillä:

Oman äidinkielen opetus

Venäjän kielen opetus Vantaan kouluissa

Viron lapset lukevat

Oman äidinkielen opetus Vantaalla

Koulupsykologin haastattelu / Koolipsühholoogi intervjuu

Virtuaalivierailut

Sotungin koulu / Sotunki School

Sotungin koulun uudistetut käsityötilat

Jokinemen 1.luokka / School is fun!

Jokiniemi 1.luokka esittelee: Bee bot

Tervetuloa Rekolanmäen kouluun! / Welcome to Rekolanmäki School

STEAM-toimintaa Rekolanmäen koulussa / Steam @ Rekolanmäki School

Kanniston koulun 2M-luokan arkea

Julkaistu: 24.3.2021 
(muokattu: )