Tekninen lautakunta hyväksyi katusuunnitelmia ja tutustui vuosikatsaukseen 2020

Tekninen lautakunta kokoontui 10.3. Kokouksessa käsiteltiin muun muassa katusuunnitelmia eri puolilta kaupunkia ja kerrattiin mennyttä, poikkeuksellista vuotta vuosikatsauksen esittelyn muodossa.

Aviapoliksessa, Veromiehen kaupunginosassa kunnostetaan Äyritietä välillä Rälssitie – Tammiston kauppatie (asia 11). Äyritien pohjoispuolelle suunnitellaan uutta Annefredin asuinaluetta ja kadun saneeraaminen mahdollistaa asemakaavan mukaisen asuntorakentamisen alueella. Kadun reunoille rakennetaan pysäköinti- ja erotuskaista, jalkakäytävä ja pyörätie sekä viherkaista. Pysäköintipaikkojen väliin istutetaan lehtipuita ja pensaita. Katuhankkeen kustannukset ovat noin 1,3 miljoonaa euroa. Rakentaminen ajoittuu alustavasti vuosille 2021-2022.

Kuninkaanmäessä rakennetaan kaksi uutta kevyen liikenteen väylää: Kiertomäenkuja ja Kiertomäenpolku, jotka sijoittuvat rakennetulle pientaloalueelle (asiat 13 ja 14).

Katuja, puistoja ja toimitiloja suunniteltiin ja rakennettiin viime vuonna liki 109 miljoonalla eurolla

Teknisen lautakunnan alaisen toiminnan osalta vuosikertomus kertoo vilkkaasta rakentamisvuodesta (asia 5). Myyrmäen urheilupuiston toiminnot täydentyivät muun muassa leikki- ja skeittipaikalla ja Hämeenkylän koulu valmistui. Kivistössä rakennettiin keskusta-alueiden katuja ja Topaasiaukiota, ja palvelukeskittymän hanke eteni. Aviapolis sai uuden maamerkin Tikkurilantien ja Lentoasemantien kainaloon entisöidystä Revontulet – valoteoksesta. Tikkurilassa jokirannan alueella valmistui Åvikin leikkipuisto, alueen saavutettavuutta helpottavia uusia reittejä ja Vernissasilta. Kielotie 13:een suunnitteilla oleva kaupungin toimitilaa ja asuntoja sisältävä hybridirakennus eteni VTK Kiinteistöt Oy:n hankkeena urakoitsijan kilpailutukseen saakka. Hakunilassa rakennettiin muun muassa uutta bussivarikkoa Ojankoon, mikä mahdollistaa Hakunilan nykyisen keskustan laajentumisen käytöstä poistuvalle varikkoalueelle. Kuusijärven ulkoilualueen uudet, valaistut reitit olivat retkeilijöiden suosiossa ja Sipoonkorven kansallispuistoon johdattava silta sai nimekseen Sudentassu. Korson ja Koivukylän asukkaita palveleva, Vantaan tämän vuosikymmenen suurimman liikuntahankkeen, Elmon urheilupuiston suunnittelu eteni myös: uimahallin hankesuunnitelmaa ja urheilupuiston yleissuunnitelmaa valmisteltiin kohti päätöksentekoa, ja vuonna 2021 alkavaa alueen esirakentamista kohti. Päiväkummun, Rekolan ja Matarin alueiden ulkoilumahdollisuudet paranivat niitä yhdistävän kevyen liikenteen sillan ja uusien ulkoilureittien valmistuttua.

Lisäksi kokouksessa päätettiin muun muassa valita Tikkurilan paviljonkikoulun toimittajaksi Parmaco Oy (asia 9).

Värttinänpolun suunnitelma välillä Kehruukuja – Vyyhtitie Itä-Hakkilassa (asia 12) päätettiin jättää pöydälle seuraavaan kokoukseen.

Kaikki muut asiat päätettiin esitysten mukaan.

Esityslista kokonaisuudessaan Vantaan sähköisessä päätösarkistossa: http://paatokset.vantaa.fi

Julkaistu: 10.3.2021 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter