Tiedote 7.‒9.-luokkalaisten huoltajille etäopetukseen siirtymisestä

Valtioneuvoston linjauksen mukaisesti Vantaan 7.‒9. luokkien oppilaat siirtyvät etäopetukseen ajalla 8.-28.3.2021. 1.‒6. luokkien oppilaat jatkavat opiskelua lähiopetuksessa.

Perusopetuslain 20 §:n mukaan etäopetuspäätös ei koske 7.‒9. luokkien erityisen tuen ja valmistavan opetuksen oppilaita. He osallistuvat lähiopetukseen.

Yhteishaku päättyy 7.4.2021

Yhdeksäsluokkalaisten pitää hakea perusopetuksen jälkeiseen koulutukseen yhteishaussa viimeistään 7.4.2021. Tarvittaessa opintojenohjaaja voi tavata 9. luokan oppilasta ja tämän huoltajia koululla myös etäopetuksen aikana. Tapaamisissa noudatetaan koronaohjeita.

Opetusjärjestelyt etäopetusjakson aikana

Etäopetuksen aikana opetus tapahtuu oppilaiden lukujärjestyksen mukaisesti. Tarkemmista opetusjärjestelyistä kukin koulu tiedottaa huoltajille Wilman kautta.

7-9. luokkalaisten oppilaiden ruokailu etäopetusjakson aikana

Vantaan koulujen 7.-9.-luokkalaiset voivat etäopetuksen aikana syödä koululounaan kolmella eri koululla tai huoltaja voi noutaa oppilaalle ateriakassin.

Lämpimän koululounaan voi syödä Peltolan, Koivukylän ja Kilterin kouluilla arkisin klo 11.30–12.30. Koululla syötävässä lounaassa huomioidaan myös erityisruokavaliot.

Jos oppilas ei osallistu ruokailuun koululla, huoltaja voi noutaa oppilaalle ateriakassin kullekin koululle osoitetusta paikasta. Listaus ateriakassien jakopisteistä alla. Huoltajalla pitää olla oppilaan KELA-kortti mukana, kun hän hakee ateriakassin. Oppilas ei voi itse hakea ateriakassia. Ateriakassi sisältää koulupäivien korvaavat ateriat eli 5 ateriaa kerrallaan. Ateriakassin sisältö on mahdollisimman sopiva eri ruokavalioille, mutta valitettavasti kaikkia erityisruokavalioita ei kasseissa voida huomioida.

Ilmoittautumislinkki ruokailuun ja ateriakassin noutamiseen lähetetään huoltajille Wilman kautta. Myös ateriakassien jakelupisteet ja jakeluajat on ilmoitettu Wilmassa.

Kuraattori- ja psykologipalvelut

Kuraattori- ja psykologipalvelut ovat käytössä myös etäopetuksen aikana. Tapaamisia järjestetään tarpeen mukaan kasvokkain tai etänä. Toivomme, että olette matalalla kynnyksellä yhteydessä meihin.

Kouluterveydenhuolto

Kouluterveydenhuollon toiminta jatkuu toistaiseksi normaalisti. Sovitut vastaanotot järjestetään suunnitellusti kouluilla. Tapaamisissa noudatetaan hygieniaohjeita ja käytetään maskeja. Kouluterveydenhuollon terveydenhoitajat ovat yhteydessä muihin tarkastusvuorossa olevien oppilaiden huoltajiin.

Oppilas tai hänen huoltajansa voi aina ottaa yhteyttä oman koulun terveydenhoitajaan. Jos omaa terveydenhoitajaa ei tavoita, kannattaa soittaa koulu- ja opiskeluterveydenhuollon neuvontapuhelimeen 09 8395 0025, ma-pe klo 8–15.

Noudata koronaohjeita myös vapaa-ajalla

Jos saat vähänkin koronavirukseen viittaavia oireita, mene koronatestiin ja pysy muuten kotona. Koronavirustaudin oireita ovat päänsärky, haju- tai makuaistin häiriöt, nuha, nenän tukkoisuus, yskä, hengenahdistus, voimattomuus, väsymys, lihaskivut, kurkkukipu, kurkun karheus, kuume, pahoinvointi ja oksentelu tai ripuli.

Koronatesti on maksuton ja turvallinen. Kun odotat testin tulosta, pysy kotona.

Ajan koronatestiin voi varata

  • osoitteesta koronabotti.hus.fi
  • Koronaneuvontapuhelimesta ma-pe klo 8–18 ja la-su klo 9–18, p. 09 839 50070.

Näin suojaat itseäsi ja läheisiäsi koronavirustartunnalta:

  • Vähennä lähikontakteja eli tapaa mahdollisimman vähän ihmisiä.
  • Pidä vähintään 2 metrin etäisyys muihin ihmisiin.
  • Huolehdi käsi- ja yskimishygieniasta.
  • Kuudesluokkalaisten ja sitä vanhempien suositellaan käyttävän kasvomaskia.
  • Lataa Koronavilkku-sovellus puhelimeesi.

På svenska (ruotsi)
In English (englanti)
Eesti keel (viro)
Русский (venäjä)
Soomaali (somali)
Shqip (albania)
(arabia) فيروس كورونا / عربية

Julkaistu: 3.3.2021 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter