Vantaan hoivakotien koronarokotukset käynnistyvät

Koronarokotukset jatkuvat Vantaalla valtakunnallisen rokotusjärjestyksen mukaisesti. Tähän asti on rokotettu mm. koronapotilaita hoitavien vuodeosastojen ja infektiovastaanottojen, ensihoidon sekä koronanäytteenoton henkilöstöä. Ikääntyneiden hoivakotien henkilöstön rokotukset käynnistetään porrastetusti viikolla 2. Myös ensimmäiset hoivakotien asiakkaat saavat rokotuksensa tällä viikolla.

Vantaan alueella toimivien ikääntyneiden hoivakotien asiakkaita rokotetaan Vantaan kaupungin rokotustiimien toimesta hoivakodeissa paikan päällä. Rokotukset käynnistetään viikon 2 lopulla ja rokotukset etenevät yksikkö kerrallaan porrastetusti käytössä olevan rokotemäärän mukaisesti.

Ensimmäisenä rokotetaan Myyrmäen ja Korson vanhustenkeskuksissa. Myös ikääntyneiden hoivakotien henkilökuntaa rokotetaan samaan aikaan. Yhteensä tähän rokotettavien ryhmään kuuluu Vantaalla noin 3 000 rokotettavaa, kun mukaan lasketaan sekä Vantaan kaupungin, että yksityisen sektorin henkilöstö ja hoivakotien asiakkaat.

Tarkemmasta hoivakotien rokotusaikataulusta sovitaan jokaisen yksikön kanssa. Rokotuksia suositellaan otettavaksi ja hoivakotien henkilökunta huolehtii asiakkaan tai tarvittaessa heidän asioita hoitavan henkilön kanssa tarvittavasta rokotusluvasta. Omaisten ja läheisten ei tarvitse huolehtia rokotusajan varaamisesta.

Hoivakotien rokotusten jälkeen edetään helmikuussa väestön rokotuksiin ja ensimmäisenä kohderyhmänä ovat valtakunnallisen suosituksen mukaan ikääntyneet. Vantaalla yli 70-vuotiaita on reilut 25 000 henkilöä. Osa heistä asuu hoivalaitoksissa, osa kotihoidon turvin kotona ja osa on kotona asuvia. Näitä eri ryhmiä voidaan rokottaa rinnakkain.

Ajankohtaista tietoa koronarokotusten löytyy vantaa.fi/koronarokotukset -sivulta ja tiedotamme myös mm. paikallismediassa.

Julkaistu: 12.1.2021 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter