Munskydd rekommenderas också för elever i årskurs 6

Vanda stad rekommenderar att också grundskolans sjätteklassister använder munskydd i skolan från och med 13.1.2020. Rekommendationen baserar sig på THL:s rekommendation för medborgare om att använda munskydd som uppdaterades 8.1. Rekommendationen om att använda munskydd gäller nu också grundskoleelever från och med årskurs 6.

Eleverna får 4 munskydd / dag från skolan. Skolan ger närmare information och anvisningar om hur munskydden delas ut. Eleverna ska själva se till att de har ett tillräckligt antal munskydd till sitt förfogande. Bästa sättet att transportera munskydden är i en ren plastpåse som kan tillslutas. Eleverna kan också använda egna munskydd om de vill.

Detta är en rekommendation och det är inte obligatoriskt att använda munskydd. Vi rekommenderar ändå starkt att använda munskydd för att kunna förhindra spridningen av Covid-19-epidemin på ett effektivt sätt.

Anvisningar om hur man använder munskydd

Sätt på munskyddet innan du kommer till skolan. Byt munskyddet till ett nytt om du tar av det ibland eller om det blir fuktigt eller smutsigt. Tvätta eller desinficera dina händer innan du tar på ett munskydd. Munskydd som använts ska slängas i blandavfallet. Anvisningarna gås igenom med eleverna i skolan.

Julkaistu: 12.1.2021 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter