Kilterin koulun COVID-19 -seulontatulokset

Kilterin koulussa todettujen useiden COVID-19 -tapausten vuoksi päädyttiin kaikkien koulun oppilaiden ja koko henkilökunnan COVID-19 -seulontaan. Kilterin koulu on yläkoulu Vantaan Myyrmäessä, jossa siirryttiin etäopetukseen useiden COVID-19 -tapausten vuoksi 7.12.2020.

Seulonnassa testattiin yhteensä 424 oppilasta ja 76 henkilökuntaan kuuluvaa. Koulussa on nyt todettu viimeisen kuukauden aikana yhteensä 51 COVID-19 -tapausta, joista 4 henkilökuntaan kuuluvilla.

Tartuntoja kaikilla luokka-asteilla

Tartuntoja todettiin kaikilla luokka-asteilla ja lähes kaikilla luokilla. Valtaosalla tartunnan saaneista ei ole muuta tartunnanlähdettä tiedossa kuin koulu. Näin ollen koulussa epäillään tapahtuneen useita jatkotartuntoja. Kaikkien todettujen COVID-19 -tapausten lähikontaktit on kartoitettu ja altistuneet asetettu karanteeniin kunnes viimeisimmästä altistumisesta on kulunut 10 vuorokautta. Etäopetus jatkuu suunnitellusti 20.12.20 saakka.

Vantaan tartuntatauti- ja hygieniayksikkö kiittää lämpimästi kaikkia seulontanäytteen antaneita sekä järjestelyihin osallistunutta henkilökuntaa yhteistyöstä koronaviruksen torjunnassa.

Koronavirus leviää voimakkaasti

Koronavirus leviää tällä hetkellä Vantaalla voimakkaasti. Epidemian hidastamiseksi on tärkeää, että kaikki kansalaiset vähentävät sosiaaliset kontaktit vain välttämättömiin ja kodin ulkopuolella liikkuessa huolehtivat turvaväleistä, käsihygieniasta ja maskien käytöstä.

Jos tulee lieviäkin koronavirukseen viittaavia oireita (yskä, nuha, hengenahdistus, kurkkukipu, kuume, ripuli, lihassärky), tulee jäädä kotiin sairastamaan sekä hakeutua näytteeseen. Ajan voi varata terveysasemien puhelinpalvelusta p. 09 83950000 (ma-pe klo 8–18, la-su klo 9–18) tai sähköisesti Koronabotista. Tulosta odottaessasi pysy kotona.

Tietoa koronaviruksesta Vantaan verkkosivuilla Tietoa koronaviruksesta ja sen ehkäisystä.

Tietoa koronaviruksesta THL:n verkkosivuilla Tarttuminen ja suojautuminen – koronavirus.

Julkaistu: 15.12.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter