Noa Lindqvist valittiin Vantaan nuorisovaltuuston puheenjohtajaksi vuodelle 2021

Nuorisovaltuuston edustajat

Vantaan nuorisovaltuusto valitsi 8.12. kokouksessaan uuden puheenjohtajiston kauden 2020–2021 viimeiselle vuodelle.

Puheenjohtajaksi valittiin 16-vuotias Noa Lindqvist, joka on toiminut aikaisemmin nuorisovaltuuston toisena varapuheenjohtajana. Lindqvist opiskelee Kulosaaren yhteiskoulun yhteiskunta- ja talouslinjalla ensimmäistä vuotta.

Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin 16-vuotias Henri Kyber, ja toiseksi varapuheenjohtajaksi 17-vuotias Filip Godlewski. Kyber opiskelee Helsingin luonnontiedelukiossa ensimmäistä vuotta, ja Godlewski opiskelee Business College Helsingissä liiketoiminnan perustutkintoa toista vuotta.

Sihteeriksi valittiin 16-vuotias, Kallion ilmaisutaidon lukion ensimmäisen vuoden opiskelija, Rihaam Juwaisir.

"Olen kiitollinen jäsenistölle tästä mahdollisuudesta toimia puheenjohtajana" sanoo vastavalittu puheenjohtaja Noa Lindqvist.

Kuluva vuosi on ollut Vantaan nuorisovaltuuston historian merkittävimpiä vuosia. Nuorisovaltuuston perustamisesta tuli kuluneeksi 20 vuotta ja nuorisovaltuusto sai puhe- ja läsnäolo-oikeuden kaupunginhallituksen kokouksiin. Lisäksi Vantaan kaupungille myönnettiin kesäkuussa Nuorisovaltuustomyönteinen kunta -sertifikaatti.

Tulevana vuonna nuorisovaltuustoa työllistävät kevään kuntavaalit sekä syksyn nuorisovaltuustovaalit. Lisäksi nuorisovaltuusto jatkaa aktiivista vaikuttamistyötään ja työstä viestimistä monikanavaisesti.

"Vaikuttamistyö on vasta alkanut ja aktiivisuutta vaaditaan. Kanavat, joissa työtä tehdään, ovat onneksi erinomaisen laajat. Meillä on kuitenkin paljon tekemistä nuorisovaltuuston tuomisessa yleiseen tietoisuuteen" toteaa Noa Lindqvist.

Nuorisovaltuusto aloittaa työskentelyn uuden puheenjohtajiston johdolla 1.1.2021 lähtien.

Julkaistu: 9.12.2020 
(muokattu: )