Neljäsluokkalaiset juhlivat tänä vuonna Suomen itsenäisyyttä omissa kouluissaan

Kaupunginjohtaja ja kaksi oppilasta keskustelevat pöydän ääressä. Tilannetta kuvataan videolle.

Kaupunginjohtaja Ritva Viljanen on perinteisesti kutsunut kaikki Vantaan neljäsluokkalaiset juhlimaan Suomen itsenäisyyttä suurelle itsenäisyysvastaanotolle. Tänä vuonna juhlitaan koronavirusepidemian vuoksi turvallisesti etänä omissa kouluissa.

Itsenäisyysjuhla järjestetään virtuaalisesti niin, että jokaisen vantaalaiskoulun neljäsluokkalaiset seuraavat suurta juhlalähetystä omassa koulussaan perjantaina 4.12. Vaikka Vantaan koulujen 2752 neljäsluokkalaista eivät ole kokoontuneet samaan tilaan, kaikki kerääntyvät kuitenkin yhdessä tärkeän asian äärelle, juhlimaan Suomen itsenäisyyttä.

Juhla noudattaa perinteistä kaavaa, toki tietyin poikkeuksin. Juhlassa kuullaan esimerkiksi kaupunginjohtaja Ritva Viljasen ja oppilaiden juhlapuheet sekä oppilaiden laulutervehdys molemmilla kotimaisilla kielillä. Turvallisuussyistä juhlassa ei tanssita perinteisiä paritansseja. Sen sijaan Vantaan tanssiopisto on suunnitellut yksilötanssin, joka opetellaan kouluissa etukäteen, ja tanssitaan juhlassa samaan aikaan kaikkien vantaalaiskoulujen kanssa.

Juhlan musiikista vastaavat Vaskivuoren Big Band sekä solistit. Mukana ovat myös Vantaan tanssiopiston tanssijat sekä tietenkin lähetyksen lopuksi nähtävä yllätysartisti.

Oppilaat askartelevat kouluissa teeman mukaiset juhlakoristelut omaa juhlasaliaan tai luokkaansa varten.

Koulujen juhlatunnelmia voi seurata somessa #ItsenäisyysjuhlatVantaa2020. Pienen kurkistuksen juhlatunnelmiin tarjoaa myös videopalvelu vantaakanava.fi.

Julkaistu: 2.12.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter