Moodi vai affekti: Vantaan kuvataidekoulun lukuvuoden 2019-2020 lopputyönäyttely

Vantaan kuvataidekoulun opiskelijoiden Moodi vai affekti -lopputyönäyttely on juhlava päätös lukuvuodelle 2019-2020. Opiskelijat, iältään 16-20-vuotiaita, ovat kehittäneet itseään taiteilijoina syventymällä kukin omaan taideprojektiinsa valitsemaansa tekniikkaa käyttäen. Näyttely on esillä 15.-29.11.2020 Kauppakeskus Tikkurissa.

Herkkyys ja voima. Tekijä: Maria Laamanen. Kuva: Vantaan kuvataidekoulu

Affekti voidaan määritellä fysiologiseksi reaktioksi, olotilan tai mielentilan muutokseksi, jonka jokin ulkoinen tai sisäinen ärsyke aiheuttaa; jokin liikuttaa meitä. Moodit ovat minän eri puolia, joihin sisältyy kullekin moodille ominaista toimintaa.

Yksi opiskelijoista lähestyy aihetta teoksilla, joiden yhteisnimi on Eksistentiaalinen kriisi, ja hän kuvailee niiden olevan ” ekspressionistinen ilmaisu nykypäivän yhteiskunnassa elämisen tuntemuksista.”
Toinen opiskelija puolestaan kuvailee teostaan ja sen tavoitetta näin: ” Työni kertoo sisäisestä maailmastani ja siitä, kuinka se välillä meinaa jättää minut varjoonsa ja toisaalta siitä, kuinka minä itse olen oman sisäisen maailmani luoja ja omistaja. Haluan työllä kuvata siis omaa mieleni maailmaa, sekä hyviä että pahoja päiviä. Toivon, että työni saavat ihmiset miettimään miten heidän sisäinen maailmansa toimii.”

Kevään 2020 koronapandemian aikana kunkin opiskelijan oli löydettävä omat toimintatapansa jatkaakseen taiteellista työskentelyään. Lopputuloksiin ollaan yleisesti ottaen todella tyytyväisiä. ”Olen tyytyväinen lopputyöhön, ja vaikka työn aloittamisesta on todella kauan, pidän edelleen työstä ja sen aiheesta. Opin omistautumaan yhdelle projektille pidemmäksi aikaa, olemaan kärsivällinen ja sinnikäs. Opin luottamaan prosessiin ja omiin taitoihini enemmän.”
Osa on myös tyytyväisiä näyttelyn viivästymiseen. ”Olen myös tavallaan onnellinen siitä, että lopputyönäyttely siirtyi, sillä sain idean toiseen maalaukseen vasta menneenä kesänä.”

Näyttelystä löytyy myös paljon voimaannuttavaa ja tulevaisuuden uskoa vahvistavaa taidetta, sekä naiseuden kuvausta antiikin taruissa.
Tule tutustumaan tähän nuorten taiteilijoiden värikkääseen ja herkkään näyttelyyn!
Kuvia ja lisätietoa teoksista löydät Facebook-sivultamme näyttelyn aikana www.facebook.com/vantaankuvataidekoulu

Paikka: Tikkurin kauppakeskus, 2. kerros, Asematie 4-10, 01300 Vantaa. Avoinna arkisin klo 15-19, la-su klo 12-16

La grande forza dell'amore. Tekijä Jonna Taipale. Kuva: Vantaan kuvataidekoulu
Julkaistu: 10.11.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter