Energiansäästöviikko on hyvä hetki pohtia omia energiaratkaisuja

Aurinkopaneeli

Tällä viikolla vietetään valtakunnallista Energiansäästöviikkoa. Vantaa on asettanut tavoitteekseen olla hiilineutraali vuonna 2030, ja tässä energiansäästöllä ja ilmastoystävällisten energiamuotojen valinnalla on tärkeä osansa.

Vantaa tukee kuntalaisten mahdollisuuksia vähentää energiankulutuksensa ilmastopäästöjä mm. tarjoamalla tietoa mahdollisuuksista siirtyä maalämmön tai aurinkosähkön käyttöön.

Tiedot ovat tarjolla kartta.vantaa.fi- palvelussa. Palvelusta saa selville hyvät lähtötiedot oman tontin lähiympäristön tilanteesta maalämpöratkaisujen toteutettavuuden ja kannattavuuden arviointia varten. Lisäksi palvelusta voi tarkistaa oman tonttinsa aurinkosähköpotentiaalin, eli käytännössä sen, paljonko kyseisen tontin rakennusten katoille keskimäärin paistaa, naapuritalojen varjostukset huomioiden. Tiedot löytyvät karttapalvelun kohdasta Aineistot - Kiinteistöt ja rakentaminen – uusiutuva energia.

Neuvontaa uusiutuvan energian hyödyntämisessä saa maksutta esimerkiksi HSY:n Energianeuvonnasta.

Oman talon energiaratkaisujen lisäksi jokainen voi vähentää energiankäyttöään arjen teoillaan. Katso Vantaan kaupunkiympäristön Youtube-kanavalta video, jolla ihmiset pohtivat energian käyttöä arjessaan. Video on osa Vantaan kaupungin Vastuullinen vantaalainen -hanketta, jota rahoittaa Ympäristöministeriö.

Lue lisää Energiansäästöviikosta Motivan sivuilta.

Julkaistu: 8.10.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter