Syyslomatoimintaa lapsille ja nuorille

Syksyn lehdet

Vantaan kaupunki tarjoaa lapsille ja nuorille monenlaista tekemistä koulujen syyslomaviikolla. Suomenkielisessä opetuksessa syysloma pidetään pääsääntöisesti 12.10.–16.10. ja ruotsinkielisessä opetuksessa 15.10.–16.10.

Kulttuuripalvelut

Lastenkulttuurikeskus Toteemissa järjestetään kaksikielinen keppihevoskurssi 7-10-vuotiaille 14.–15.10. klo 10–13. Jokainen valmistaa oman kepparin, jonka kanssa voi aloittaa hevosharrastuksen. Käytämme luovasti erilaisia materiaaleja; huopaa, erivärisiä kankaita, pitsiä, villalankaa, helmiä, vain mielikuvitus on rajana. Muista ottaa mukaan eväät ja sisätossut. Ohj. taiteilija Ulla Mertalehto. Kurssimaksu 25 € yksi lapsi, toinen lapsi 7 € (sis. materiaalit). Ilmoittautumiset: kulttuuriliput.vantaa.fi

Ilmailumuseon erikoisuuksia ja kohokohtia etsitään ”Isoin, pienin, uusin ja vanhin” -opastuksella yhdessä oppaan kanssa. Opastuksen kesto on noin 30 minuuttia ja sitä suositellaan noin 5-12 -vuotiaille.

Syyslomalla ulkoilun ja pelaamisen voi yhdistää pelaamalla Vantaan kaupunginmuseon mobiiliseikkailupelejä, joissa tutustutaan kulttuuriympäristöön liikkuen, keräten pisteitä ja ratkoen tehtäviä.

Kuninkaantie 1: Kirkonkylän Agnes -mobiiliseikkailupeli

Kuninkaantie 2: Muinaispuiston Anselmiu -mobiiliseikkailupeli

Kuninkaantie 3: Myyr Yorkin Alex -mobiiliseikkailupeli

Liikuntapalvelut

Vantaan liikunnan palvelualue tarjoaa syyslomalla kaikille vapaita harjoitteluaikoja Energia Areenalle, Tikkurilan ja Myyrmäen jäähalleihin sekä Tikkurilan ja Hakunilan ylipainehalleihin. Katso tarkemmat tiedot hallien sivuilta.

Nuorisopalvelut

Länsi-Vantaan alueella on nuorten toiveesta yönutat 7.luokkalaisille-17-vuotiaille Pähkinärinteen, Martinlaakson ja Myyrmäen nuorisotiloilla (rajoitettu osallistujamäärä, lupalaput nuorisotiloilta). Myyrmäen alueella myös alueen oma Amazing race keskiviikkona 14.10. Myyrmäen nuorisotilan kahvilan seinämaalausprojekti yhteistyössä Art4All hankkeen kanssa Myyrmäen nuorisotilalla maanantaina 12.10. ja keskiviikkona 14.10.

Aviapolis-Kivistön alueella luvassa on aarteen etsintää, turnauksia, grillausta ja boffailua. Alpakat vierailevat Pakkalan nuorisotilalla torstaina 15.10.

Tikkurilan alueella ohjelmassa on kokkailuja, kisailuja ja unelmakartan tekoa. Tikkurilan nuorisotilalla vietetään kauneuspäivää maanantaina 12.10.

Hakunilan alueella nuorille on erilaisia turnauksia ja kilpailuja muun muassa pleikkarilla, biljardissa ja olympialaishengessä.

Korso-Koivukylän alueella pelataan pesäpalloa sekä vietetään hyvinvointi- ja musiikkipäivää.

Tarkemmat tiedot ja kellonajat löydät Nuorten Vantaa -sivuilta ja nuorisotilojen omilta somekanavilta.

Vantaan nuorten aikuisten palvelut tarjoaa toimintaa 18-29-vuotiaille nuorille aikuisille myös syyslomalla. Tarjolla muun muassa taidevärkkäämö, videtaidepaja, nuorten aikuisten olohuone, nuorten aikuisten illat, näpräämö, animenurkka, peliperjantai ja toimintaa Tuupakan autoverstaassa. Toimintaa järjestetään myös verkossa. Katso tarkemmat tiedot ja kellonajat täältä.

Kirjastopalvelut

Hakunilan kirjastossa
Syyslomaviikon sarjakuvapaja 8-12-vuotiaille ma 12.10. ja ke 14.10. klo 12-15

Pointin kirjastossa
Teatterityöpaja alakoululaisille ti 13.10, ke 14.10. ja pe 16.10. klo 10–12.30 Pajoihin ilmoittaudutaan ennakkoon.

Pointin kirjastossa
Syysloman animaatiopaja ti 13.10. klo 13-15

Etänä
Soturikissalive ti 13.10. klo 16-17 Tikkurilan kirjaston Instagramissa @tikkurilankirjasto

Katso kaikki Vantaan kirjastojen syyslomatapahtumat täältä.

Julkaistu: 8.10.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter