Vantaan Armas-festivaali kutsuu seniorit iloisen kulttuuriohjelman pariin

Puhallintrio Ruusupapu esiintyy pihakonsertissa.
Puhallintrio Ruusupapu esiintyy pihakonserteissa.

Vantaalla juhlitaan ikääntymistä viettämällä sekä valtakunnallista ARMAS-festivaalia sekä Vanhustenviikkoa samanaikaisesti lokakuun alussa.

ARMAS-festivaalia vietetään 1.-14.10. Festivaali juhlistaa ikääntymistä.

Vanhustenviikkoa vietetään 4.-11.10, ja sen valtakunnallisena teemana on Onni on vanheta.

Vantaan Armas-festivaalin ohjelma kannustaa tutustumaan kaupungin monipuoliseen kulttuuritarjontaan. Festivaaliohjelmaa järjestetään kulttuuritiloissa, museoissa, hoivakodeissa ja ulkona luonnossa. Suurin osa ohjelmasta on maksutonta.

Taidenäyttelyopastuksia ja pihakonsertteja

Armas-festivaalin aikana Vantaan kulttuurikenttä tarjoaa opastuksia paikallisiin näyttelyihin. Vantaan taidemuseo Artsissa tarkastellaan nykytaiteen keinoin kestävää kehitystä ja Dagny Bäckströmin säätiön näyttelytilassa tutustutaan käsin painettuihin tekstiileihin. Lasten kulttuurikeskus Toteemin Metsänpeitto-näyttely kertoo suomalaisesta kansanperinteestä ja siitä, miten ihmiset ennen kokivat metsän.

Vantaan Musiikkiopiston opettajat; kaksi huilistia ja yksi klarinetisti esiintyvät kokoonpanolla Ruusupapu ja korsolainen naiskuoro NaisSound laulaa viihdyttävää ja raikasta kuorolaulua Vantaan hoivakodeissa ja palvelutaloissa.

Vantaan kulttuuripalvelut tarjoaa myös tallennettua kulttuuriohjelmaa Vantaan hoivakodeille, asukastiloille, seurakunnille ja senioriyhdistyksille.

Ruotsinkielisille vantaalaisille on oma ohjelmanumero Underbart är kort Virtakirkossa. Lisäksi liikuntapalvelut tarjoaa Vanhustenviikolla ilmaiset uinnit eläkeläisille ma–pe 5.−9.10.

Armas-festivaalin koko Vantaan ohjelma. Vantaalla ohjelmaa koordinoi Vantaan kulttuuripalvelut.

Armas-festivaalin valtakunnalliset festivaaliohjelmat.

Vanhustenviikon valtakunnallinen ohjelma.

Julkaistu: 30.9.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter