Vantaalaisia liikuntatapahtumia Euroopan urheiluviikolla

Euroopan urheiluviikko

Vantaan kaupungin liikunnan palvelualue järjestää kolme tapahtumaa Euroopan urheiluviikolla 23.9.-30.9.2020. Kyseessä on Euroopan komission aloite urheilun ja liikunnan edistämiseksi kaikkialla Euroopassa.

Keskiviikkona 23.9. järjestetään Suomen päätapahtuma, Let’s #BeActive -School Action Day, joka on suunnattu pääkaupunkiseudun koululaisille.

Koronapandemian vuoksi perinteinen School Action Day -tapahtuma Vantaan Myyrmäessä on tänä vuonna peruttu turvallisuussyistä. Tapahtuman korvaa vantaalaisille, helsinkiläisille ja espoolaisille kouluille järjestettävä liikunnallinen videokilpailu, jossa koulujen oppilaat pääsevät ideoimaan kouluympäristössä ja sen lähialueella olevia liikuntamahdollisuuksia. Voittajakoulu saa 2000 euron arvoisen pääpalkinnon.

Kilpailu huipentuu Let’s #beactive School Action Day-livelähetykseen 23.9.2020, jossa julkistetaan kilpailun voittaja ja arvotaan lisäpalkintoja. Live stream lähetetään Vantaa-kanavalla klo 12-13, ja se on vapaasti kenen tahansa katsottavissa.

Torstaina 24.9. Vantaan kaupungin liikunnan palvelualue järjestää yhteistyössä Opetushallituksen kanssa valtakunnallisen liikuntajohtajien tapaamisen Clarion Hotel Aviapoliksessa. Tapaamiseen on kutsuttu kaikkien Suomen kuntien liikunnasta ja hyvinvoinnista vastaavat johtajat. Tapahtumaan voi osallistua myös live streamin kautta.

Liikuntajohtajien tapaaminen antaa mahdollisuuden tutustua muiden kuntien liikuntapalveluiden toimintamalleihin, jakaa kokemuksia ja tavata muita suomalaisia liikuntajohtajia. Koko Suomen liikuntajohtajien yhteinen tapaaminen järjestetään nyt ensimmäistä kertaa.

Perjantaina 25.9. järjestetään Hyvinvoinnista oppimisen iloa -webinaari lasten ja nuorten parissa työskenteleville. Luvassa on inspiroivia puhujia, konkreettisia vinkkejä ja kriittistä keskustelua hyvinvoinnista ja oppimisesta, niin korona-arjen keskellä kuin tulevaisuudessa. Kaikille yhteisenä aamupäivänä on mahdollisuus esittää kysymyksiä asiantuntijoille. Iltapäivä jakautuu varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja toisen asteen omiin ohjelmiin.

Julkaistu: 17.9.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter