Martinlaakson ja Hakunilan osallistuvassa budjetoinnissa jätettiin yli 200 ideaa

Katutaidetta, jossa kerrostalon kuvia

Hakunilan ja Martinlaakson kaupunginosissa meneillään olevan osallistuvan budjetoinnin ensimmäinen vaihe, ideointi, päättyi maanantaina 14.9. Seuraavaksi alkaa ideoiden jatkokehittäminen, johon asukkaat voivat osallistua lokakuun alussa järjestettävissä työpajoissa.

Meidän Martsari ja Meidän Hakunila –nimisissä hankkeissa teemana on lähiympäristön kehittäminen. Osallistuvassa budjetoinnissa asukkaat pääsevät ideoimaan ja päättämään, mihin tietty summa kaupungin budjetista käytetään. Molemmilla kaupunginosilla on käytössään 50 000 euroa.

Hakunilaa koskevia ideoita jätettiin 18.8. alkaneessa ideointivaiheessa 86 ja Martinlaaksoa koskevia ideoita 142. Ideoida sai sekä verkossa että ideointipisteillä mm. kirjastoissa. Ideoiden keräämisessä olivat mukana myös esimerkiksi koulut, nuorisotilat ja järjestöt.

”Ideoita esitettiin esimerkiksi valaistuksesta, ympäristön siisteydestä, penkeistä, katutaiteesta ja kukkaistutuksista. Hienoa, miten innokkaasti asukkaat innostuivat ideoimaan”, kiittelee osallisuuskoordinaattori Laura Lettenmeier.

Kaikki ideat ovat nähtävissä osallistu.vantaa.fi-palvelussa. Hakunilaa koskevat ideat ja Martinlaaksoa koskevat ideat ovat nähtävillä omissa osioissaan.

Seuraavaksi kaupungin asiantuntijat tutustuvat ideoihin ja niistä työstetään äänestykseen eteneviä suunnitelmia. Asukkaat voivat osallistua ideoiden jatkokehittämiseen kahdessa työpajassa, jotka järjestetään Martinlaakson koulun ruokalassa 5.10. klo 17.30 ja Hakunilan nuorisotilassa 7.10. klo 17.30. Työpajoihin voi ilmoittautua 1.10. mennessä webropol-lomakkeella.

20.10. –16.11. kaikki 12 vuotta täyttäneet Hakunilan ja Martinlaakson kaupunginosien asukkaat pääsevät äänestämään, mitkä ehdotukset varatuilla rahasummilla toteutetaan. Äänestyksen voittaneet ehdotukset toteutetaan vuonna 2021.

Osallistuva budjetointi on osa myönteisen erityiskohtelun ohjelmaa.

Julkaistu: 16.9.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter