Vantaan kulttuuripalkintojen saajia voi ehdottaa 25.9. mennessä

Vantaan kaupunki jakaa vuosittain kaksi kulttuuripalkintoa.

Vantaan kaupunki on jo yli 40 vuoden ajan myöntänyt palkintoja tunnustuksena merkittävistä ansioista taiteen, kulttuurin ja kaupungin taide-elämän hyväksi.

Vuonna 2019 palkinnot myönnettiin merkittävästä kulttuuriteosta Jarmo Ahvenaiselle monikulttuurisen Tempo-orkesterin perustajalle, sekä katutaideprojekteja Vantaalla edistävälle Jesse Pasaselle.

Kulttuuripalkinnot arvoltaan 10 000 euroa

Toinen kulttuuripalkinnoista myönnetään tunnustuksena merkittävästä kulttuuriteosta ja toinen kannustuksena ammattitaiteilijalle. Molemmat palkinnot ovat arvoltaan 10 000 euroa.

Ammattitaiteilijan kulttuuripalkinto myönnetään Vantaalla vakituisesti asuvalle, taiteellisen lahjakkuutensa osoittaneelle henkilölle.

Kulttuuripalkinto merkittävästä kulttuuriteosta kaupunkilaisten taidekentän elävöittämiseksi myönnetään kaupungissa toimivalle yhteisölle tai henkilölle. Palkinto merkittävästä kulttuuriteosta myönnetään erityisen vaikuttavista ansioista, ja mikäli sopivaa tahoa ei löydy, voidaan palkinto jättää myöntämättä. Palkintoa merkittävästä kulttuuriteosta ei myönnetä aiemmin Vantaan kulttuuripalkinnon saaneille tai Vantaan kaupungin työntekijöille.

Vantaan kulttuuripalkintoja ei voi hakea, vaan päätökset palkintojen myöntämisestä tekee Vantaan kaupunginhallitus vapaa-ajan lautakunnan esityksestä. Vantaan kulttuuripalvelut pyytää kuitenkin kuntalaisilta ehdotuksia vantaalaisista henkilöistä ja tahoista, joiden ponnistukset oman taiteenalansa tai vantaalaisen kulttuurielämän eteen ansaitsisivat kiitosta. Ehdotuksia hyödynnetään vuoden 2020 Vantaan kulttuuripalkintojen valmistelutyössä.

Ehdotuksia tiiviine perusteluineen voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen kulttuuri@vantaa.fi 25.9.2020 mennessä otsikolla ”Vantaan kulttuuripalkinnot 2020”.

Julkaistu: 11.9.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter