Grand Wing Auramon alueelle koteja ja elämyksiä

Havainnekuva, Grand Wing kaavaluonnosalue

Kehä III:n varteen, Jumboa ja Flamingoa ja vastapäätä suunnitellaan uusi Grand Wing Auramon monipuolinen kaupunkialue. Alue sijaitsee puolitoista kilometriä Aviapoliksen rautatieasemalta ja 2,5km lentoasemalta. Kaavaluonnoksen viitesuunnitelmista vastaavat Arkkitehdit Soini & Horto ja L-arkkitedit.

Grand Wing Auramon alueella voi tulevaisuudessa olla vehreitä ja monipuolisia asuinkortteleita yli tuhannelle uudelle asukkaalle. Lisäksi alueelle on tulossa toimistoja, hotelli, elämyskeskus, salibandyhalli sekä näitä palvelevia pysäköintitaloja. Alueelle tulee kaksi uutta katua; Auramontie ja Kameratie. Alueen toimintoja ja katuja yhdistää Filmipuisto, joka rakentuu alueen keskelle, Kamerakuja sekä alueen halki kulkevat ulkoilu- ja jalankulkureitit.

Asuminen sijoittuu alueen pohjoisosiin, Äyritien varteen. Toimistot, hotelli ja elämyskeskus sijoittuvat alueen eteläosaan, Kehä III:n varteen. Koko kaavaan tulee yhteensä 95 700 kerrosneliömetriä rakennusoikeutta.

Rälssitie on osa Veromiehen Kiinnostavuuden kehää, jossa tulee kulkemaan Vantaan ratikka ja joka rakennetaan vilkkaaksi jalankulkureitiksi. Rälssitien varressa rakennusten arkkitehtuurilla halutaan erityisesti edistää viihtyisän jalankulkualueen syntymistä. Äyritien varrella olevat hienot lehmukset suojellaan suurilta osin.

Kaava-alueella sijaitsee nykyisellään Auramon rakennukset vuosilta 1964 ja 1970, joille kaavatyön yhteydessä on laadittu rakennushistoriaselvitys. Rakennuksista etelänpuolimmainen suojellaan.

Nyt laadittava kaavaluonnos tulee rakentumaan vaiheittain, alueelle laadittavien kaavaehdotusten myötä. Ensimmäisessä vaiheessa laaditaan asemakaavaehdotus Äyritie 6:n alueelle, Kehä III:n ja Rälssitien risteykseen. Tälle alueelle rakennetaan hotelli, toimistoja ja elämyskeskus. Vielä ei ole tiedossa missä vaiheessa muut osat kaavaluonnoksesta rakentuvat, osa menee varmasti usean vuoden päähän. Asemakaavaluonnos asetetaan nähtäville syksyllä 2020.

Grand Wing Auramo asemakaavamuutoksen luonnoson nähtävillä 9.9.-8.10.2020. Kuulutus.

Tutustu kaavaan ja asiakirjoihin.

Lisätietoja

Carina Ölander
asemakaava-arkkitehti
043 8267039
carina.olander@vantaa.fi

Julkaistu: 10.9.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter