Myyrmäen Paalutorin pohjoispuolen asuntorakentaminen alkaa

Myyrmäen keskustaan Iskospolun, Liesikujan, Paalukylänpolun ja Paalutorin rajaamalle alueelle aletaan rakentaa uusia asuinkortteleita syyskuun alusta lähtien. Alueelle rakennetaan kolmeen kortteliin yhteensä noin 600 asuntoa, kivijalkaliiketiloja ja asumista palvelevia yhteistiloja. Kortteleihin rakennetaan omistusasuntoja, vuokra-asuntoja, opiskelija-asuntoja ja asumisoikeusasuntoja.

Rakennustöiden takia Myyrmäenraitti Liesikujan ja Paalutorin osuudella joudutaan myöhemmin töiden edetessä sulkemaan väliaikaisesti.

Ensi vaiheessa rakennetaan 300 asuntoa ja katutason liiketilaa kerrostaloihin Liesikujan, Myyrmäenraitin, Ruukkupolun ja Iskospolun rajaamaan kortteliin. Kortteliin rakennetaan Lumo Kodit oy:n 15- ja 8-kerroksiset kerrostalot, ASO Asunnot Oy:n 8-kerroksinen asuintalo ja Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö Hoasin opiskelija-asuntoja.

Myöhemmin rakennetaan asuinkorttelit Paalutorin, Iskospolun, Ruukkukujan ja Myyrmäenraitin rajaamaan kortteliin sekä Paalukylänpuiston reunaan. Molemmat korttelit rakentaa Hartela. Paalukylänpuiston reunaan rakennettava kerrostalo tulee olemaan 12-kerroksinen, Myyrmäenraitin länsipuolelle rakennettavan korttelin korkein kerrostalo 16-kerroksinen.

Paalutori säilyy nykyisen kokoisena tapahtuma- ja kauppatorina, ja sen pohjoispuolelle Myyrmäenraitin ja Ruukkupolun kulmaan rakennetaan uusi aukio, Ruukkutori. Asuinrakennusten pysäköintitilat rakennetaan kortteleihin kansipihojen ja rakennusten alle sekä Myyrmäenraitin ja Ruukkutorin alle. Kaikkien kolmen korttelin rakentaminen kestää noin neljästä viiteen vuotta.

Rakentamisen aloittamisen myötä Myyrmäenraitin ja Iskospolun välisellä alueella olleet väliaikaiset pysäköintipaikat poistuvat käytöstä.

Myyrmäen keskustan korttelit rakennetaan vuonna 2014-15 järjestetyn kaikille avoimen suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailun voittajaehdotusten pohjalta.

Tutustu alueen kaavaan.

Julkaistu: 31.8.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter