Ilmoittautuminen Kivistön palvelukeskittymän toteuttajaksi on alkanut

Näkymä Kivistöön

Vantaan kaupunki etsii toteuttajaa tai toteuttajaryhmittymää monipuoliselle paikallispalveluiden keskittymälle Kivistöön. Palvelukeskittymälle varattu alue sijaitsee keskeisellä paikalla, viime vuosina voimakkaasti kasvaneen Kivistön keskustan ja juna-aseman välittömässä läheisyydessä. Palvelukeskittymään tulee monipuolisesti sekä yksityisiä että kaupungin tarjoamia palveluja.

Avoin ilmoittautumismenettely on nyt käynnissä, minkä jälkeen järjestetään markkinavuoropuhelu. Kaupunginhallitus päätti asiasta kokouksessaan 15.6. Osallistumishakemuksia otetaan vastaan kaupungin kirjaamoon 31.8.2020 klo 12 saakka. Hakemukset arvioidaan hakijoiden osaamisen, kokemuksen ja taloudellisten mahdollisuuksien mukaan.

Syyskuun alussa järjestettävässä markkinavuoropuhelussa kaupunki käy parhaiden ehdotusten jättäneiden tahojen kanssa neuvotellen heidän toteutusehdotuksensa läpi. Ehdotuksista arvioidaan niiden toteutettavuutta, toiminnallisuutta, käyttäjälähtöisyyttä ja resurssiviisautta. Tärkeä kriteeri on muun muassa se, että hanke on toteutettavissa nykyisen asemakaavan mukaisesti.

Kaupungin tavoitteena on, että palvelukeskittymän rakentaminen alkaa vuoden 2021 aikana.

Aiemmat Kivistön kauppakeskuksen suunnitelmat eivät olleet enää nykyisessä markkinatilanteessa toteuttamiskelpoisia. Noin kauppakeskus Jumbon kokoluokkaa oleva hanke osoittautui liian suureksi ja vuonna 2015 solmitut esisopimukset raukesivat 24.5.2020.

Lisätietoa ja ohjeistus ilmoittautumishakemuksessa esitettävistä tiedoista Vantaan kaupungin verkkosivuilla: www.vantaa.fi/kivisto/palvelukeskittyma

Julkaistu: 16.6.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter