Suomen kansallisoopperan ja -baletin puvustamo ompeli 90 kangasmaskia Vantaan käyttöön

Vantaan kaupunki on tehnyt usean vuoden ajan yhteistyötä Suomen kansallisoopperan kanssa erilaisten tapahtumien muodossa. Nyt koronakevään alussa hyvästä yhteistyöstä syntyi mielenkiintoinen kulttuurin ja vanhus- ja vammaispalveluiden yhteistyö. Oopperan ja baletin puvustamo otti yhteyttä Vantaan kaupunkiin ja ehdotti, että he voisivat ommella kankaisia maskeja sosiaali- ja terveyspalveluiden käyttöön.

- Kävin toukokuun alussa hakemassa erilaisia mallivaihtoehtoja oopperalta ja toimitin ne hoivakodeille koekäyttöön. Sopivan malli löytyi yhdessä ja saimme viime viikolla 90 kangasmaskia jaettavaksi eteenpäin, kertoo Vantaan kaupungin kulttuurituottaja Jutta Hakala.

Saapuneet maskit ont erityisasumisen palvelupäällikkö Maria Borgin mukaan tarkoitus jakaa eteenpäin omaisten käyttöön esimerkiksi läheisten kanssa ulkoiluun.

- Maskit on ommeltu puvustamon toiminnasta ylijääneestä puuvillakankaasta ja ne voidaan pestä pesukoneessa 90 asteessa, kertoo Suomen kansallisoopperan ja -baletin viestintäpäällikkö Katja Jokinen.

Vantaan kaupungin vanhus- ja vammaispalvelut kiittävät ainutlaatuisesta lahjoituksesta ja hyvästä yhteistyöstä.

Julkaistu: 15.6.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter