Taide, elämä, filosofia -luento- ja keskustelusarja käynnistyy syyskuussa

Venetsialainen freskomaalaus.

Elämän ikuisiin ja universaaleihin teemoihin meitä johdattelee syksyn luentosarjassa taidehistorioitsija ja tietokirjailija Antti Kauppinen.

Paikka: Galleria K, Asematie 7, Tikkurila

Luennot ovat maksuttomia.

Huom! Pandemiarajoitusten vuoksi osallistujamäärää joudutaan rajoittamaan. Pakolliset ilmoittautumiset jokaiselle luennolle erikseen kyseistä luentoa edeltävänä perjantaina osoitteeseen arja.keranen@vantaa.fi. Lähetämme osallistumisesta aina vahvistuksen.

Ohjelma

Huumautuminen - muuntuneen tietoisuuden tilan hakuisuus

ke 9.9 klo 18-19.30

Taiteilijat ovat aina olleet hanakoita kokemaan kaikkea uutta, astumaan askeleen tavallisuutta pidemmälle. Taiteesta löytyy näiden erilaisten kokeilujen tuloksia.9

Rakkaus - aiheista ikuisin

ke 23.9. klo 18-19.30

Taiteen suurista aiheista rakkaus on varmasti suurin. Ei ole yhtään maalaria, runoilijaa, säveltäjää tai graffititaiteilijaa, joka ei olisi tuotannossaan käsitellyt tunteista suurinta.

Vallankumous – vai vallan kuvaus

ke 14.10. klo 18-19.30

Monet taiteilijat ovat halunneet muuttaa koko maailman. Tässä halussaan he ovat onnistuneet luomaan taidetta, jota jälkeensä tulleet pystyvät vain ihailulla kunnioittamaan.

Omakuva

ke 28.10. klo 18-19.30

Minä on aina lähellä, ja siksi monet taiteilijat ovat kuvanneet itseään. Mitä kaikkea me voimme nähdä taiteilijoiden omakuvissa – ja selfieissä?

Joulu

ke 11.11. klo 18-19.30

Reippaassa vuosituhannessa joulu on kasvanut uskonnollisesta juhlasta koko maailmaa yhdistäväksi kulutusriehaksi. Luennolla tutustumme juhlan taidehistoriaan.

Syksyn luentosarjan ohjelma (pdf).

Kuva: Arja Keränen

Julkaistu: 15.6.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter