Taloyhtiöklubeista vauhtia energiaremontteihin - ehdota omaa asuinaluettasi mukaan pilottiin!

Asuinrakennuksia

Vantaalla kehitetään taloyhtiöiden alueellista yhteistyötä ja kiinteistöjen energiatehokkuutta ympäristöministeriön rahoittamassa pääkaupunkiseudun Taloyhtiöklubi-hankkeessa. Taloyhtiöt voivat nyt ehdottaa omaa aluettaan pilottiin.

Taloyhtiöklubien ideana on koota yhteen energiatehokkuuden parantamisesta kiinnostuneet naapuruston asunto-osakeyhtiöiden hallitukset ja perustaa heille foorumi, jossa tehdään ohjattua ja tavoitteellista yhteistyötä taloyhtiöiden kesken.

Taloyhtiöklubi tarjoaa lukuisia konkreettisia hyötyjä taloyhtiöille

Klubin toiminta on taloyhtiöiden monipuolista yhteistyötä, joka tähtää yksittäisten kiinteistöjen ja koko alueen kehittämiseen. Yhteistyömahdollisuuksia on paljon: tiedon ja hyvien käytäntöjen jakamista, yhteisen ostovoiman hyödyntämistä, ryhmäkorjaushankkeita - toisin sanoen ajan ja kustannusten säästöä. Taloyhtiöklubin kautta saadaan toimivat yhteydet kaupungin asiantuntijoihin ja kiinteistöjen tarpeet paremmin esiin.

Pilotissa taloyhtiöklubin toimintaa ohjaa ulkopuolinen asiantuntija. Toimintamallia on aikaisemmin kokeiltu mm. Helsingin Myllypurossa ja Katajaharjussa lupaavin kokemuksin. Klubeja perustetaan kokeilun aikana Vantaan lisäksi myös Espooseen ja Helsinkiin. Klubeille järjestettävissä tilaisuuksissa luodaan aktiivinen yhteistyöverkosto, päästään kuulemaan energiatehokkuuden asiantuntijoita ja jaetaan kokemuksia hyvistä palveluntarjoajista.

Ilmoita asuinalueesi pilottiin

Klubeihin haetaan kahta asuinaluetta Vantaalta. Jos asuinalueellasi on useita saman ikäluokan taloyhtiöitä ja olette pohtineet energiaremontteja tai täydennysrakentamista, ilmoita taloyhtiösi/alueesi ehdokkaaksi. Ehdotuksen alueesta voi tehdä taloyhtiö, eli käytännössä esimerkiksi hallituksen puheenjohtaja. Ehdotuksen voi tehdä osoitteessa www.vantaa.fi/taloyhtiöklubi 10.8. mennessä. Samalla sivulla on myös lisätietoja kokeilusta. Pilottialueet valitaan ehdotettujen joukosta elokuun lopussa. Taloyhtiöklubien toiminta käynnistyy lokakuussa ja hanke kestää vuoden 2021 loppuun.

Julkaistu: 12.6.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter