Vantaan toisen asteen oppilaitoksiin valittiin yli 2000 uutta opiskelijaa

Kevään 2020 yhteishaun tulokset ovat valmistuneet: Vantaan kaupungin lukioista ja Vantaan ammattiopisto Variasta sai opiskelupaikan yhteensä 2089 hakijaa.

Lukiokoulutus kiinnostaa nuoria

Vantaan suomen- ja ruotsinkielisiin lukioihin valittiin yhteensä 1241 nuorta. Korkeimmat arvosanat lukioiden yleislinjoille vaadittiin Sotungin, Tikkurilan ja Vaskivuoren lukioihin, joihin kaikkiin vaadittiin vähintään 8,25 keskiarvo. Suomenkielisten lukioiden yleislinjan alin hyväksytty keskiarvo oli sama kuin viime vuonna, eli 7,58. Tyttöjä lukioon valituista on 58 % ja poikia 42 %. Kaikki alimpaan keskiarvorajaan yltäneet hakijat eivät välttämättä tulleet valituiksi hakemaansa lukioon, sillä samalla keskiarvolla hakeneita voi olla useampia. Tällöin huomioon on otettu lukuaineiden keskiarvon lisäksi hakutoivejärjestys ja sen jälkeen kaikkien aineiden keskiarvo.

Sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon eniten uusia opiskelijoita

Vantaan ammattiopisto Variaan valittiin yhteensä 848 opiskelijaa. Valituista tyttöjä on 33 % ja poikia 67 %. Eniten opiskelijoita valittiin sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon (122), logistiikan perustutkintoon (88) ja sähkö- ja automaatiotekniikan perustutkintoon (83). Eniten hakijoita suhteessa aloituspaikkoihin oli lentokonealan perustutkintoon, josta paikan sai yhteensä 25 opiskelijaa.

Ammatillisessa koulutuksessa painottuu yhä enemmän opiskelijavalinta jatkuvan haun kautta. Jatkuvan haun kautta opiskelijaksi Vantaan ammattiopisto Variaan opiskelemaan ympäri vuoden. Haussa oleviin koulutuksiin voi tutustua ja hakea Varian verkkosivujen kautta.

Opiskelijavalinnat on tehty, valittujen nimet on julkaistu oppilaitosten kotisivuilla

Opiskelijavalinnoista lähetetään tieto sähköpostilla niille valituksi tulleille hakijoille, jotka ovat hakulomakkeessa antaneet luvan sähköiseen asiointiin. Muille opiskelijaksi valituille tiedot lähtevät kirjeitse. Oppilaitosten kotisivuilla julkaistaan niiden opiskelijoiksi valittujen nimet, jotka ovat antaneet suostumuksensa nimensä julkaisemiseen. Opiskelupaikka on varmistettava 25.6.2020 klo 15.00 mennessä. Oppilaitokset toivovat, että paikka otetaan vastaan mahdollisimman pian.

Opiskelupaikan voi saada myös varasijalta

Lukioiden ja ammatillisen koulutuksen peruutuspaikoille opiskelijat valitaan yhteishaun varasijalistalta, joita noudatetaan elokuun puoleen väliin asti. Mahdollisista yhteishaussa täyttämättä jääneistä vapaista paikoista oppilaitokset ilmoittavat opintopolku.fi -järjestelmässä ja/tai omilla verkkosivuillaan.

Jatkopaikka varmistetaan kaikille vantaalaisille nuorille

Ilman opiskelupaikkaa jääneet nuoret voivat hakea kesän aikana valmistaviin koulutuksiin, joihin haku on käynnissä ja päättyy 21.7.2020 klo 15.00. Vantaan koulutustakuun ansiosta kaikille tänä keväänä peruskoulunsa päättäneille taataan jatkopaikka.

Ilman opiskelupaikkaa jääneillä tukea vaihtoehtojen kartoittamiseen ja hakemusten tekemiseen on saatavissa Ohjaamo Vantaasta ja nuorten ohjaus- ja tukikeskus Kipinästä. Lisätietoa opiskelupaikan vastaanottamisesta ja ilman opiskelupaikkaa jääneille

Vantaan lukioihin ja ammattiopisto Variaan yhteishaussa valittujen määrät ja keskiarvot 2020

Julkaistu: 11.6.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter