Vapaa-ajan lautakunta päätti merkittävien tapahtumien kaupunkimarkkinointituista

Myyrmäen yleisurheilukenttä

Vapaa-ajan lautakunta käsitteli kokouksessaan 9.6. merkittävien tapahtumien kaupunkimarkkinointitukihakemuksia. Lautakunta päätti myös kulttuuripalkinnon kriteerien laventamisesta ja hyväksyi liikunnan palvelualueen lausunnon yleiskaavasta.

Lautakunta päätti, että Iskelmä Myyrmäki Food & Wine Festivaalille ja James Blunt -konsertille myönnetty kaupunkimarkkinointituki voidaan siirtää käytettäväksi vuonna 2021. Tämä tarkoittaa, että Blunt nähdään tämän vuoden sijaan Vantaalla kesällä 2021. Tuen käyttämisen siirtoa haki Loud’n Live Promotions Oy Ltd.

Lautakunta päätti myös myöntää kaupunkimarkkinointituen Kaamospelit-festivaaliviikolle 7.-15.11.2020. Kaamospelit-kansanmusiikkiviikko täyttää tänä vuonna 30-vuotta. Tukea tapahtumalle haki Kaamospelit-yhdistys ry.

Suurten kulttuuritapahtumien ja festivaalien kaupunkimarkkinointitukea myönnetään Vantaalla järjestettäviin tapahtumiin. Tuki on tarkoitettu suuren kulttuuritapahtuman tai festivaalin yhteydessä tapahtuvaan Vantaan kaupungin näkyvyyden vahvistamiseen ja markkinointiin.

Liikunnan suurista tapahtumista lautakunta hyväksyi Vantaan markkinointituen myöntämisen 10 000 € Vantaan Salamat ry:lle heittolajien teemakilpailun järjestämiseksi 27.6.2020 ja 5 000 € varauksen palkintorahoiksi. Kyseessä on Kultainen keihäs -niminen heittolajien kilpailu, joka järjestetään Myyrmäen urheilukentällä 27.6.

Kulttuuripalkinnon kriteeristä väljempi - yleiskaavaan lausunto liikunnan näkökulmasta

Vantaan kulttuuripalkinnon myöntämisperiaatteisiin tuli muutos lautakunnan päätöksen myötä. Aiempi ohjeistus jätti pois mahdollisuuden palkita ansioituneita kaiken ikäisiä taiteilijoita. Vantaalla on kuitenkin useita ansioituneita taiteilijoita, jotka eivät täytä nuoren taiteilijan ikäkriteeriä. Siksi lautakunta hyväksyi ikäkriteerin poiston ohjeistuksesta.

Liikunnan palvelualue laati oman lausuntonsa Vantaan yleiskaavasta. Lausunto kiinnittää huomiota vapaa-ajan palveluiden saavutettavuuteen erityisesti liikuntamahdollisuuksien näkökulmasta. Lausunnossa pyydetään muun muassa tarkennuksia yleiskaavaan lisättyyn vapaa-aika, virkistys- ja liikunta-alueiden teemakarttaan.

Lausunto ottaa kantaa myös yksityiskohtaisella tasolla eri kaavamerkintöihin yleiskaavassa eri puolilla Vantaata. Luonnonsuojelualueiden lisäämisen osalta lausunnossa esitetään huoli siitä, että myös tulevaisuudessa olisi mahdollisuus liikkua alueiden poluilla ja reiteillä. Koko lausunto on nähtävillä kokouksen esityslistalla. Lautakunta hyväksyi lausunnon kokouksessaan.

Lautakunnan myöntämät avustukset

Paikallisen kansalaistoiminnan kohdeavustukset

  • Tikkurilan ja Aviapoliksen Vihreät ry 945 euroa
  • Toimiva Koivukylä – Toimari ry 834 euroa,

Kohdeavustukset lasten ja nuorten toimintaan

  • Korson Nuoret Kotkat ry:lle 1 000 € Kukonnotkossa järjestettävän perheleirin kustannuksiin
  • Vantaan Venäläinen Klubi ry:lle 720 € Tuusulassa järjestettävän leirin kustannuksiin
  • Partiolippukunta Tavastit ry:lle 800 € Karkkulassa järjestettävän leirin kustannuksiin
  • Sahan-Seura ry 4 875 € kahden Tuusulassa järjestettävän nuorten leirin ja kolmen Lahdessa ja Nurmijärvellä järjestettävän perheleirin kustannuksiin
  • Tusmo ry:lle 4 510 € Länsi-Vantaalla järjestettävän jalkautuvan työn ja kerhotoiminnan kuluihin
  • Sahan-Seura ry:lle 1 875 € lasten ja varhaisnuorten päiväleiritoiminnan kuluihin
  • Maakulta ry:lle 3 120 € lasten ja nuorten loma-ajan toimintaan
Julkaistu: 9.6.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter