Tutustu Vantaalta valmistuviin: Etälukio-opiskelu sopi Erkalle

Tutustu myös muiden Vantaalta valmistuvien tarinoihin:

Vantaalta valmistuu tänä keväänä ylioppilaaksi 904 opiskelijaa. Yksi valmistuvista on Sotungin etälukiosta ylioppilaaksi kirjoittanut Erkka Hirvonen.

Miten päädyit Sotungin etälukioon?

  • Aloitin opinnot etälukiossa, jotta voisin suorittaa päivälukiossa kesken jääneet kurssit ja ylioppilaskirjoitukset. Sotunkiin päädyin läheisen sijainnin perusteella.

Millaista etäopiskelu on ollut? Mikä on ollut haastavaa? Mikä auttanut onnistumaan?

  • Etäopiskelu on sopinut minulle pääasiassa todella hyvin. Mielestäni haastavinta etäopiskelussa on ollut opiskelun järkevä aikatauluttaminen, sekä ennen kaikkea aikataulujen noudattaminen. Lähiopetuksen tapaan etäopiskelussakin voidaan käyttää lukujärjestyksen kaltaista suunnitelmaa, joka auttaa pysymään tavoitteissa.

Miten korona on vaikuttanut opiskeluihin?

  • Etäopiskeluun korona ei ole vaikuttanut kovinkaan merkittävästi, sillä opiskelu tapahtuu muutenkin pääasiassa kotoa käsin. Ainoa merkittävä ero koronaa edeltävään aikaan on ollut se, että kokeet on järjestetty etänä.

Millaisia tulevaisuudensuunnitelmia sinulla on?

  • Tärkein tavoitteeni tällä hetkellä on saada jatko-opiskelupaikka, jonka varaan pyrin suunnittelemaan tulevaisuuttani. Etäopiskelujen ohella olen valmistautunut kauppatieteellisen alan pääsykokeisiin.

Mitä haluaisit sanoa toisille etäopiskelua harkitseville?

  • Suosittelen vahvasti etäopiskelua sellaisille henkilöille, jotka haluavat itsenäisesti määrätä opiskelunsa tahdin ja käytetyt opiskelumenetelmät. Etäopiskelun voi helposti sovittaa yhteen muun elämän kanssa, joten esimerkiksi työnteko onnistuu opiskelun lomassa.
Julkaistu: 1.6.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter