Vantaan luontoretket alkavat kesäkuussa

Retkellä luonnossa

Luontoretket alkavat kesäkuussa erityisjärjestelyin. Osallistujien määrää rajoitetaan, ja retkille pitää ilmoittautua etukäteen.

Retkikausi alkaa 3.6. linturetkellä Kylmäojalle. Kesän ja alkusyksyn aikana Vantaalla järjestetään yhteensä 16 retkeä erilaisilla teemoilla. Luvassa on mm. valokuvausretkiä luontoon, ötökkäretkiä, vaellusretkiä, lepakkoretki ja sieniretki. Viimeinen retki on 4. lokakuuta järjestettävä ruskaretki.

Luontoretket ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Niille pitää kuitenkin ilmoittautua etukäteen, sillä koronatartuntariskin minimoimiseksi ryhmien kokoa rajoitetaan. Jokaisella retkellä on kaksi opasta, jotka kumpikin voivat ottaa enintään 20 henkilöä opastettavikseen. Näin ollen jokaiselle retkelle voi osallistua enimmillään 40 henkilöä. Ryhmät liikkuvat toisistaan erillään, ja retkillä noudatetaan turvavälejä. Retkille ei voi osallistua sairaana.

Arkipäivinä järjestettäville retkille on ilmoittauduttava viimeistään kaksi päivää ennen retkipäivää ja viikonlopun retkille viimeistään retkeä edeltävänä torstaina.

Tiedot Vantaan retkistä ja ilmoittautumislomake ovat verkossa.

Retkistä on tietoa myös Pääkaupunkiseudun luontoretkikalenterissa (pdf) josta löytyvät myös Espoon, Helsingin ja Suomen luontokeskus Haltian järjestämät retket. Edeltävistä vuosista poiketen luontoretkikalenteri on saatavissa vain verkkoversiona.

Julkaistu: 29.5.2020 
(muokattu: )