Hannas studiestrategi gav lysande resultat

Hanna Vuori.

Tutustu myös muiden Vantaalta valmistuvien tarinoihin:

Vandabon Hanna Vuori skrev i vår studenten från Helsinge gymnasium. Gymnasiet var ett naturligt val för henne eftersom hon gått högstadiet i grannskolan Helsinge skola. Hon trivdes bra i Helsinge och rekommenderar varmt sitt gymnasium: i ett litet gymnasium får de studerande synas och höras och är det lätt att få individuell hjälp.

Hanna studerade flitigt inför studentexamen. Hon kallar sig en perfektionist som inte tål att misslyckas.

- Jag läste massor och började läsa redan på hösten. Min kalender var helt full av studier! Men det gällde ju egentligen bara en kort tidsperiod, berättar Hanna.

Det visade sig vara ett smart val: när coronakrisen slog till beslöt studentexamensnämnden att tidigarelägga realproven med en vecka. För Hanna var det först en chock eftersom hon verkligen ville satsa på realproven, men när hon väl fick provet framför sig visade sig att hon stressat i onödan.

Det blir ingen vanlig studentdimission i vår på grund av coronasituationen, men Hanna anser att det är viktigare att kunna fira tryggt vid ett senare tillfälle med släkt och familj.

- Det skulle inte kännas rätt om inte mormor och farfar kunde delta i studentfesten, anser hon.

I framtiden vill Hanna studera juridik och hon sökte både till Helsingfors universitet och Åbo akademi. Hennes lysande resultat i studentexamen, fyra laudatur och en eximia, gav henne en studieplats i Åbo.

Vi gratulerar Hanna för en fin prestation och önskar henne lycka till med universitetsstudierna.

Julkaistu: 29.5.2020 
(muokattu: )