Luukas kiittelee Vaskivuoren lukion yhteishenkeä

Luukas Mykkänen.

Tutustu myös muiden Vantaalta valmistuvien tarinoihin:

Vantaalta valmistuu tänä keväänä ylioppilaaksi 904 opiskelijaa. Yksi valmistuvista on Vaskivuoren lukiosta ylioppilaaksi kirjoittanut Luukas Mykkänen.

Yhteensä viisi ainetta ylioppilaskokeissa kirjoittanut Luukas aloitti ylioppilaskirjoitusurakkansa syksyllä historian kirjoituksilla ja kirjoitti loput neljä ainetta tänä keväänä. Ylioppilaskirjoitusten aikataulua jouduttiin muuttamaan yllättäen koronaviruspandemian vuoksi.

- Kirjoitukset sujuivat hyvin nyt keväälläkin. Koronaviruksen aiheuttamat kirjoitusaikataulujen aikaistukset eivät onneksi koskettaneet minua. Joillain kavereilla oli aika rankka kirjoitusviikko, kertoo Luukas.

Sähkökitaraa soittava Luukas on tyytyväinen siihen, että päätyi opiskelemaan juuri Vaskivuoren lukioon.

- Kolmen vuoden jälkeen olen äärimmäisen onnellinen, että valitsin just Vaskiksen. Kun hain lukioon, mietin, hakisinko Helsinkiin, korkeamman keskiarvon lukioihin vai Myyrmäkeen. Valitsin Vaskivuoren, koska siellä oli musiikkilukiomahdollisuus. Ihan paras lukio, en ole katunut hetkeäkään, hän iloitsee.

Nurmijärveltä kotoisin oleva Luukas myöntää, että lukion aloittaminen ei ollut aivan helppoa.

- Ensimmäisinä viikkoina olin koulussa tosi yksinäinen, kun ei ollut vielä kavereita. Neuvoisin kuitenkin lukion aloittavia, että siitä ei kannata stressata. Kannattaa vaan mennä moneen paikkaan mukaan. Vaskiksessa järjestettiin paljon yhteisöllisyyttä lisääviä tapahtumia, ja koulusta löytyi tosi laaja kaveripiiri. Parasta koulussa on ollut juuri samanhenkinen seura, Luukas kertoo.

Luukas on soittanut Vaskivuoren lukion Big Bandissa kaksi vuotta, ja ollut mukana myös monissa yhtyeissä. Yhdeksi lukion huippukohdista hän nostaakin lukion Vaskiklubit.

- Iltaisin järjestetyillä Vaskiklubeilla on ollut hyvä tunnelma, sellaista koulun omaa yhteisöllisyyttä. Varmaan aika ainutlaatuista.

Koronaviruspandemian vuoksi Vaskivuoren lukion perinteiset lakkiaiset Energia Areenalla on peruttu, ja lakkiaisia juhlitaan virallisesti syksyllä.

- Odotan myös syksyn tapahtumaa, kun pääsee näkemään kaverit vielä kerran yhdessä.

Luukaksen perheessä on päätetty myös järjestää myöhemmin kesällä lakkiaisjuhlat porrastetusti ja riskit minimoiden.

Tämän kevään yhteishaussa Luukas haki Aalto-yliopistoon opiskelemaan kauppatieteitä.

- Opiskelupaikkaa ei irronnut, mutta oli niin lähellä, että ärsyttää. Piti hetki kiroilla ja purkaa harmitusta. Alalle hakee kuitenkin paljon opiskelijoita, joten on hyvä suoritus päästä varasijallekin, Luukas toteaa.

Nyt Luukas jatkaa työskentelyä rautakaupassa, jossa on ollut töissä viikonloppuisin myös lukioaikana. Syksyllä hän aikoo käydä korottamassa englannin arvosanaansa ja hakea sitten uudelleen opiskelemaan kauppatieteitä.

Julkaistu: 29.5.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter