Vantaalaislapsille ja -nuorille jaetaan kesällä maksuttomia piknikpusseja

Perhe piknikillä. Kuva: Sakari Manninen

Viime kesänä Vantaalla Vihertien asukaspuistossa ja Rautkallion puistossa pilotoitiin lasten ja nuorten kesäruokailua, ja tänä vuonna kesäruokailu laajenee viiteen eri pisteeseen. Viime vuonna kesäruokailussa kävi yhteensä yli 5000 lasta ja nuorta.

Koronavirustilanteen vuoksi ruokailu järjestetään tänä kesänä jakamalla eväspusseja. Maksuton piknikpussi on tarkoitettu alle 18-vuotiaille vantaalaisille lapsille ja nuorille. Pusseja jaetaan arkisin klo 11 alkaen viikon ajan 8.6.‒10.7.2020. Pusseja jaetaan klo 11 alkaen niin kauan kuin niitä riittää.

- Viime vuonna kesäruokailu osoittautui hyväksi tavaksi tukea perheiden loma-ajan arkea ja sen toivottiin jatkuvan tänäkin vuonna. Eväspakettien jakelu tuo puistoihin taas eloa ja tarjoaa lapsille ja nuorille mukavia kohtaamisia myös poikkeusoloissa, kertoo kaupunginjohtaja Ritva Viljanen.

Piknikpussien jakelu tapahtuu puistojen ulkotiloissa. Henkilökunta opastaa lapsia, nuoria ja huoltajia paikan päällä. Asukaspuistojen sisätilat ovat suljettuina, eikä perinteistä asukaspuistotoimintaa järjestetä. Eväspussien jaossa huolehditaan turvaväleistä sekä noudatetaan tartuntatautiyksiköltä saatuja ohjeita.

Jakelupisteiden yhteydessä on muutamina päivinä viikossa pienimuotoista ohjattua toimintaa, jota järjestetään yhteistyössä liikunta-, kulttuuri- ja terveyspalvelujen sekä alueellisten yhdistysten kanssa. Kaikessa toiminnassa huomioidaan myös turvallisuustekijät. Tarkemmat tiedot ohjelmista löytyvät yksiköiden omilta Facebook-sivuilta sekä toimipisteiden ilmoitustauluilta.

Vantti Oy:n koostaman piknikpussin sisältö vaihtelee, ja pussi voi sisältää esimerkiksi hedelmän, leivonnaisen (esim. riisipiirakkka) välipalakeksin ja smoothien. Evääksi soveltuvien välipalojen lisäksi pussi saattaa sisältää puolivalmiin, lämmitettävän ruoan. Puistossa ei ole mahdollisuutta lämmittää ruokaa, joten lämmitettävän ruoan voi nauttia kotona puistopäivän jälkeen. Valitettavasti erityisruokavalioita ei pystytä huomioimaan. Piknikpusseja jaetaan päivittäin 100 kappaletta jokaisessa jakelupisteessä.

Piknikpussien jakamisesta vastaavat Vantaan kaupungin varhaiskasvatus ja nuorisopalvelut. Toiminta on osa Vantaan kaupungin myönteisen erityiskohtelun toimintaohjelmaa.

Piknikpussien jakelupisteet 8.6.‒10.7.2020 arkisin klo 11 alkaen

Vihertien asukaspuisto

Nissaksen asukaspuisto

Korson asukaspuisto

Rautkallion puisto

Tikkurilan kirjastopuisto

www.vantaa.fi/piknikpussit

Päivitys 15.6.2020: Korjattu pussien jakeluaikaa. Pusseja jaetaan klo 11 alkaen niin kauan kuin niitä riittää.

Julkaistu: 28.5.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter