Vantaan kirjastojen palvelut 1.6. alkaen

Kirjaston hylly

Vantaan kirjastot avaavat palveluitaan asteittain 1.6.2020 alkaen. Asiakkaat pääsevät kirjastotilaan lainaamaan ja selaamaan aineistoja. Osa kirjastojen oleskelu, - työskentely- ja leikkialueista on toistaiseksi pois käytöstä. Myös varattavat tilat, neuvotteluhuoneet ja lukusalit ovat pääasiassa poissa käytöstä. Palvelutiskit avataan asiakkaille, mutta asioinnissa suositellaan edelleen itsepalvelua ja automaattien käyttöä. Asiakkaita kehotetaan pikaiseen asiointiin kirjastossa.

Pöytätietokoneita ja tulostimia voi käyttää rajoitetusti pikaiseen asiointiin, mutta henkilökunta ei anna lähikontaktia vaativaa digineuvontaa asiakaskoneilla. Hygieniasyistä kirjastojen kannettavat asiakastietokoneet ja -tabletit eivät ole käytössä. Turvavälien takaamiseksi käytössä olevien asiakaskoneiden sekä lehtisalien istumapaikkojen määrää on väliaikaisesti harvennettu. Tarvittaessa henkilökunta voi rajata myös kirjastojen tiloissa olevien asiakkaiden määrää.

Kirjastojen tapahtumat järjestetään kesän aikana etätapahtumina verkossa. Löydät kirjastojen tapahtumatarjonnan osoitteesta helmet.fi/etätapahtumat.

Kirjastojen aukioloajat kesällä 2020

Vantaan kirjastot aukeavat 1.6.2020 kesäaukioloaikojen mukaisesti. Turvallisuussyistä Pointin, Pähkinärinteen ja Länsimäen kirjastojen omatoimiasiointi on toistaiseksi pois käytöstä.

Kesän aukioloajat ovat voimassa 1.6.-10.8.2020. Kirjastot ovat auki kesällä ma-to klo 9-20 ja pe klo 9-16. Tikkurilan ja Myyrmäen kirjastot ovat auki lauantaisin klo 9-16. Myös Lumon kirjasto on auki lauantaisin 1.-28.6. Voit tarkistaa kirjastojen aukioloajat kirjaston omilta sivuilta osoitteessa Helmet.fi.

Lumon, Martinlaakson ja Pointin kirjastot jäävät kesätauolle heinäkuun ajaksi eli 29.6.-2.8. Heinäkuussa ovat auki Tikkurilan, Myyrmäen, Hakunilan ja Koivukylän kirjastot.

Pähkinärinteen kirjasto on auki 1.-18.6. keskiviikkoisin klo 14-20:30, ja kesätauolla 19.6.-2.8.

Hiekkaharjun kirjasto on kesätauolla 1.6.-12.8.

Remontin takia suljettu Länsimäen kirjasto avautuu seuraavan kerran 3.8.

Kirjastoautot eivät liikennöi 1.6.-2.8.

Kirjastojen kesäsulkemiset ovat osa koronan talousvaikutuksista johtuvaa Vantaan kaupungin säästöohjelmaa.

Varaukset kesäsulkemisen aikana

Voit vaihtaa varauksesi noutopaikan tai lukita varauksesi sulkuajan yli, jos ne ovat vielä avoimia.

Voit muuttaa tai lukita varauksia kirjautumalla omiin tietoihisi Helmet.fi:ssä. Lukitut varaukset etenevät varausjonossa vasta, kun lukitus poistetaan. Muistathan myös avata lukituksen kesäajan jälkeen. Kirjastojen henkilökunta auttaa varausten muuttamisessa.

Ohje varausten muuttamiseen ja lukitsemiseen.

Lainojen eräpäivät kesäsulkemisen aikana

Pääsääntöisesti heinäkuussa suljettuina olevien kirjastojen lainoihin tulee automaattisesti pidennetty eräpäivä sulkuajan yli. Kirjastojärjestelmästä johtuvista syistä pidennettyä eräpäivää ei kuitenkaan saada Helsingin ja Kauniaisten omistamaan aineistoon.

Sinun kannattaa tarkistaa lainojesi eräpäivät kirjautumalla omiin tietoihisi Helmet.fi:ssä, jotta voit tarvittaessa uusia ne. Uusiminen onnistuu myös puhelimitse kirjaston asiakaspalvelussa. Voit palauttaa lainat mihin tahansa Helmet-kirjastoon.

Uutista on muokattu 9.6.2020: Lisätty tietoa varauksista ja lainojen eräpäivistä.

Julkaistu: 28.5.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter