Lampaat saapuvat kesäksi Koivuhakaan ja Kormuniittyyn

Lammas

Lampaat saapuvat ilahduttamaan kaikenikäisiä ja hoitamaan maisemaa menneiden vuosien tapaan Koivuhakaan ja Hakunilan Kormuniittyyn.

Hakunilan Kormuniittyyn saapuu uuhia karitsoineen kesäkuun ensimmäisellä viikolla. Lampaat tulevat Iitistä Väinölän lammas- ja ratsutilalta.

Koivuhakaan lampaat saapuvat kesäkuun toisella viikolla. Koivuhakaan tulee Haltialan tilalta noin 30 pässikaritsaa. Laitumelle tullessaan ne ovat noin kolmen kuukauden ikäisiä.

Lampaat laiduntavat vuorotellen kahdella eri lohkolla, jotta niille riittäisi jatkuvasti tuoretta ruohoa syötäväksi. Lampailla on aitauksissa juoma- ja ruokintapaikka sekä suojakatos.

Molemmissa aitauksissa lampaiden laidunkausi jatkuu lokakuun alkupuolelle tai kunnes ravinto laitumelta loppuu. Lampaita ei saa ruokkia omilla eväillä, jotta eläimet pysyisivät terveinä ja alue puhtaana jyrsijöistä ja linnuista. Tuoretta ruohoa voi tarjota lampaille katselupaikoilta. Aitaukseen meneminen on kielletty.

Koivuhaan lammasaitaus Tikkurilan keskuspuistossa

  • Katselupaikoille pääsee kävellen ja pyöräillen Koisotien suunnasta puistokäytävää pitkin, sekä Arboretumin tai Läntisen Valkoisenlähteentien kautta
  • Pysäköinti Arboretumissa (Meiramitie 2)
  • Lampaisiin pääsee tutustumaan aitauksen etelä- ja itäosaan sijoittuvan katselupaikan kohdalta

Kormuniityn lammasaitaus

  • Rajautuu etelästä Kormuniitynojaan ja itäreunalta Hakunilan urheilupuistoon
  • Pysäköinti Hakunilan uimahallilla (Sotungintie 17) tai urheilupuiston pysäköintialueella (Luotikuja 2)
  • Lampaiden katselua varten on rakennettu katselupaikkoja aitauksen etelä-, länsi- ja pohjoispuolelle
Julkaistu: 27.5.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter