Vantaan vapaa-ajan palveluiden kesäohjelma julkaistu

Kuusijärven uimarantaa

Vantaan kaupungin vapaa-ajan palveluissa alkaa koronatilanteen lieventyessä kesän ohjelma. Kesäohjelma kutsuu vantaalaisia liikunnan, kulttuurin ja nuorten palveluiden pariin vanhoilla ja uusilla tavoilla. Ohjelma on koottu ja sitä täydennetään Kesäohjelmaa vapaa-ajan palveluissa -sivulle.

Lasten kulttuuritoimintaa tarjotaan Taidetta lähiluonnosta -päiväleirien myötä ja hyönteishotelli-taidepajoissa. Kuvataidekoulun kesäkurssitarjonnassa 3-15-vuotiaat lapset pääsevät tutustumaan monipuolisesti eri tekniikoihin.

- Erityisesti tänä kesänä haluamme panostaa lasten ja nuorten ohjelmaan, koska koulujen sulkuaika keväällä oli monelle heistä rankka kokemus, kun kavereita ei voinut nähdä koulussa normaaliin tapaan, kertoo kaupunkikulttuurin apulaiskaupunginjohtaja Riikka Åstrand.

Nuorisotaloilla järjestetään kesän aikana monenlaista ohjelmaa, kuten erilaisia päiväleiriä ja retkiä. Toiminta nuorisotiloilla on ulkoilupainotteista. Kulttuurinen nuorisotyö järjestää oman kesäohjelmansa kulttuuritehdas Vernissassa.

Liikuntapalvelut järjestävät lasten ja nuorten leirien lisäksi myös erityisesti senioreille suunnattua kesäjumppaa. Kortteliliigaa järjestetään kesäaikana pop up -muotoisena ja Sporttia kaikille -kerhot käynnistävät toimintansa.

- Olemme koonneet erilaisia harrastusmuotoja yhteen HobiHobi.fi-verkkopalveluun, josta löytyy ilmaisia harrastuksia eri ikäisille vantaalaisille. Sieltä löytyy myös poikkeustilanteen myötä syntyneitä virtuaaliharrastuksia niille, jotka haluavat välttää fyysisiä kontakteja, muistuttaa Åstrand.

Nyt kun yleisörajoitukset lieventyvät, myös liikuntapaikkoja avataan 1.6. alkaen. Samassa yhteydessä aukeavat myös kaupungin uimarannat. Golflippuja on myytävänä joka kuukauden ensimmäinen arkipäivä Tikkurilan Vantaa-infossa. Verkkosivuilla julkaistussa uutisessa kerrotaan tarkemmin liikuntapaikkojen avautumisesta.

Julkaistu: 27.5.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter