Vantaan vapaa-ajan palvelut avataan hallitusti

Vantaan taidemuseo Artsi

Vantaalaisten vapaa-ajan palvelut päästään avaamaan hallitusti, kun maan hallitus teki koronaviruksen aiheuttamiin rajoituksiin lievennyksiä. Poikkeustilan aikana kehitettyjä uusia palveluita ylläpidetään ja kehitetään edelleen, jotta myös yli 70-vuotiailla ja muilla riskiryhmäläisillä on mahdollisuus osallistua palveluihin ilman fyysistä kontaktia.

- Vapaa-ajan palvelut aukeavat Vantaalla hallitusti ja kaikissa palveluissa huomioidaan tarvittavat turvaetäisyydet sekä hygieniaohjeet. Olemme kuitenkin erittäin iloisia, että pitkän suljetun jakson jälkeen pääsemme tarjoamaan taas vantaalaisille näitä tärkeitä palveluita, kertoo Kaupunkikulttuurin apulaiskaupunginjohtaja Riikka Åstrand.

Kesätoiminnassa tarjotaan monipuolisesti erilaista tekemistä lapsille ja nuorille mm. päiväleiritoiminnan muodossa liikunnan ja kulttuurin parissa sekä nuorisotilojen yhteydessä jokaisella Vantaan suuralueella.
- Kesätoimintaan halutaan panostaa erityisen paljon juuri tänä kesänä. Monelle lapselle ja nuorelle pitkä etäkoulujakso on lisännyt tarvetta sosiaalisiin kontakteihin ja virikkeisiin kesälomalla. Kesän ohjelmaa laaditaan parhaillaan ja se tullaan julkaisemaan laajasti eri kaupungin kanavissa, kertoo Åstrand.

Kirjastot avataan kesäkuussa – asukastilat vasta kesätauon jälkeen

Kirjastot ovat auki rajoitetuin palveluin 31.5. saakka. Kirjastoihin voi palauttaa aineistoa ja niistä voi noutaa varattua aineistoa. Uusia varauksia voi tehdä 11.5. alkaen.

Varauksia voi noutaa seuraavista kirjastoista: Hakunilan kirjasto, Koivukylän kirjasto, Lumon kirjasto, Martinlaakson kirjasto, Myyrmäen kirjasto, Pointin kirjasto, Pähkinärinteen kirjasto ja Tikkurilan kirjasto. Kirjastot aukeavat myös muun toiminnan osalta 1.6. alkaen, mutta kaikki tilat, esimerkiksi lehtienlukusalit, eivät ole käytössä.

Asukastilat eivät aukea ennen kesätaukoa, vaan niiden on suunniteltu avautuvan kesätauon jälkeen 5.8. Katrinebergin kartanon puiston alueella on mahdollista kokoontua ulkoympäristössä turvavälit huomioiden. Aikuisopiston toiminta jatkuu pääsääntöisesti etäopetuksena.

Kaupunkilaisten käyttöön avattu koronapuhelin palvelee myös jatkossa. Samoin riskiryhmäläisille tarkoitettu asiointiapupuhelin sekä hävikkiruokakassien jako jatkaa kuten aiemmin.

Nuorten toiminta jatkuu pääosin poikkeustilan tapaan – kesäohjelma aloitetaan 1.6. alkaen

Nuorten palvelut jatkuvat kevään tapaan, vaan palveluissa siirrytään suoraan kesäkauden ohjelmaan 1.6. alkaen. Nuorten työpajatoiminnassa varaudutaan käynnistämään normaalimpi toiminta 1.6. alkaen.

Kotiin vietävässä nuorisotyössä ja etsivässä nuorisotyössä tapaamiset toteutetaan etäkontaktein. Etsivä nuorisotyö siirtyy vaiheittain työskentelemään toimipisteeseen 1.6. alkaen. Nuoria voidaan tavata kasvokkain myös Liidossa, Vernissakadulla tai nuoren lähiympäristössä.

Ulkoliikuntapaikat auki 14.5. – sisäliikuntapaikoille pääsee kesäkuun alusta

Ulkoliikuntapaikat avataan heti 14.5. liikkujien käyttöön. Sisäliikuntapaikat otetaan käyttöön toisessa vaiheessa 1.6. alkaen. Uimahallit avataan uimaseurojen valvottuun harjoituskäyttöön sekä yleisökäyttöön soveltuvin osin.

Liikuntapaikkojen käytössä noudatetaan henkilörajoituksia, eli paikoilla saa olla kerrallaan toukokuun aikana maksimissaan 10 ja kesäkuusta alkaen maksimissaan 50 henkilöä kerrallaan. Samoin käytössä on huomioitava etäisyydet käyttäjien välillä ja yleiset hygieniaohjeet.
- Liikuntapaikkojen käyttäminen ei tule tänä keväänä ja kesänä olemaan samanlaista kuin ennen poikkeustilannetta. Käytännössä etäisyyden pitäminen muihin tarkoittaa sitä, että toiminnan on keskityttävä yksilöharjoitteisiin tai pienryhmiin, muistuttaa apulaiskaupunginjohtaja Åstrand.

Senioreille on tarjolla jatkossakin ohjattuja jumppia verkkolähetyksinä. Jatkossa jumpat lähetetään liikuntapalveluiden omalta studiolta.

Taidemuseo Artsi auki kesäkuun alusta – kaupunginmuseolla remontti syyskuuhun saakka

Vantaan taidemuseo Artsin näyttelytoiminta avataan 1.6. alkaen. Taidemuseossa on esillä Kuvanvapaus- ja Naamataulukirjasto -näyttelyt. Museo on auki kesäaukioloaikojen mukaisesti. Sen sijaan kaupunginmuseossa alkanut remontti pitää museon suljettuna pitkälle syksyyn.

Musiikkiopiston lukukausi jatkuu 14.5. alkaen pääosin lähiopetuksessa. Lasten kulttuuritoiminta käynnistyy alle 50 henkilön ryhmissä sekä kaupungin itse tuottamien että ulkopuolisten tuottajien ylläpitämänä kesäkuun alusta. Kulttuuripalveluita tarjotaan edelleen erilaisilla striimauksilla ja virtuaalitapahtumina.

Suuret tapahtumat on peruttu valtioneuvoston linjan mukaisesti heinäkuun loppuun.
- Elokuulle on suunniteltu monia innostavia isoja ilmaistapahtumia kaikille kaupunkilaisille. Mielenkiinnolla odotamme, voidaanko suuria tapahtumia järjestää heinäkuun jälkeen, pohtii apulaiskaupunginjohtaja Åstrand.

Julkaistu: 7.5.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter