Ploggingia, sirkuspaja ja eeppinen musavisa – näin vietät vastuullista vappua Vantaalla

Vaikka vappua pitää tänä vuonna viettää poissa väkijoukoista ja mielellään kotioloissa, se ei suinkaan tarkoita, etteikö tekemistä olisi tarjolla. Vantaan kaupunkikulttuurin toimialalla on ideoitu monenlaista puuhaa poikkeusvappuun.

Nuorille aikuisille (18–29 v.) on tarjolla aamusta iltaan monipuolista ohjelmaa, johon voi hypätä mukaan omalta kotisohvalta silloin kuin itselle parhaiten sopii. Vappuaattona 30.4. järjestetään muun muassa taidevärkkäämö, Sirkus Magentan sirkuspaja sekä Partypeli-partyt ja eeppinen musavisa. Tarkemman ohjelman ja linkit osallistumisiin löydät osoitteesta www.vantaa.fi/vantaailoa.

Vantaan Liikkuva Koulu on haastanut kaikki kaupungin peruskoululuokat osallistumaan ploggingiin, eli roskajuoksu- tai roskakävelyhaasteeseen. Haastekampanja on käynnissä vappuaattoon saakka, mutta mikään ei estä muitakin vantaalaisia kantamaan korttaan kekoon koululaisten rinnalla yhteisen ympäristömme siistimiseksi! Ota siis roskapussi mukaan kävelylle tai juoksulenkille ja poimi matkalla näkemiäsi roskia pussiin. Muista toki roskien lajittelu laittaessasi niitä roskiksiin.

Vaskivuoren lukion mieskuoro puolestaan ideoi hulvattoman musiikkivideon kappaleesta Tule kanssani kylpyyn. Videon tahdissa pääsee takuulla vapputunnelmaan tanssimalla ja laulamalla karaokea.

Alueellisen nuorisotyön työntekijät jalkautuvat vappuaattona 30.4. eri puolilla Vantaata klo 15-24 (tarvittaessa klo 02 asti). Yhteensä liikkeellä on noin 40 nuorisotyöntekijää. Lisäksi työntekijöitä päivystää Sekasin-chatissa. Vantaan Nuorisotyö Raiteilla jalkautuu myös vappuaattona kehäradan alueelle puoleen yöhön saakka (tarvittaessa myöhempäänkin). Lisäksi Varian erityisnuorisotyöntekijät ovat paikalla Discordin chatissa 30.4. klo 14.30 saakka. Etsivä nuorisotyö palvelee vappuaattona normaalisti klo 8–15.

Julkaistu: 28.4.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter