Valolla tunnelmaa Vantaalle – vastaa kyselyyn Tikkurilan suuralueen maisemavalaistuksesta

Valaistusta Kielotiellä

Mitä sinä haluaisit valaistavan Tikkurilan suuralueella? Vantaan kaupunki kartoittaa katu- ja puistoalueilla sijaitsevia maisemallisesti ja kaupunkikuvallisesti tärkeitä kohteita, joissa voidaan toteuttaa maisemavalaistusta. Asukkailta toivotaan ehdotuksia valaistaviksi kohteiksi. Sopivia valaistavia kohteita voivat olla esimerkiksi maisemallisesti merkittävät puut ja hienot kallioseinämät.

Ehdotuksia pääsee merkitsemään kartalle kyselyssä, joka on avoinna 14.5. saakka. Kohteiden tulee sijaita kaupungin katu- tai puistoalueilla Tikkurilan suuralueella, eli Tikkurilassa, Hakkilassa, Hiekkaharjussa, Jokiniemessä, Koivuhaassa, Kuninkaalassa, Ruskeasannassa, Simonkylässä, Viertolassa tai Helsingin pitäjän kirkonkylässä.

Ehdotuksille toivotaan myös lyhyitä perusteluja. Kyselyssä kannattaa kertoa, jos valaistuskohteella on esimerkiksi omaleimaista historiaa tai tarina, ja miten valaistus vaikuttaisi alueen tunnelmaan ja ilmeeseen.

Kyselyn päätyttyä kaupungin ulkovalaistuksesta vastaavat asiantuntijat valitsevat toteutettavaksi noin 10 kohdetta. Valintaan vaikuttavat kaupunkikuvallisten arvojen lisäksi sähköverkon läheisyys ja muut sähkötekniset syyt, perustelut ehdotetulle valaistuskohteelle sekä toteutuksen kohtuuhintaisuus. Valaistus toteutetaan vuosina 2020 ja 2021.

Uudet valaistavat kohteet jatkavat Vantaalla viime vuosina valaistujen kohteiden sarjaa. Vuonna 2017 valaistiin kaupunginmuseon julkisivu, ja vuonna 2018 toteutettiin samppanjalasimaiset valaisimet Kielotielle ja 2019 Lentoasemantielle.

Julkaistu: 24.4.2020 
(muokattu: )