Håkansbölen kartanon puistossa valmistellaan piharakennuksien korjauksia

Håkansbölen kartano 55

Håkansbölen kartanon alueella valmistellaan piharakennusten laajamittaisia korjauksia. Kulttuurihistorialliset arvot säilyttävä peruskorjaus tehdään kahdeksalle pihapiirin rakennukselle, osassa rakennuksista myös käyttötarkoitus muuttuu.

Korjaus ei koske päärakennusta ja Pehtoorin taloa, jossa sijaitsevan kahvila Ruunan toiminta jatkuu myös rakennusaikana, kunhan koronavirustilanne sen sallii.

Työmaajärjestelyjen vuoksi pysäköintipaikat ja kulkureitit muuttuvat. Rakennustyöt voivat aiheuttaa jonkin verran haittaa, mutta eivät estä alueen tapahtumia.

Rakennustöiden järjestelyistä tiedotetaan tarkemmin, kun hankesuunnitelma on hyväksytty. Vapaa-ajan lautakunnan on tarkoitus käsitellä asiaa seuraavassa kokouksessaan.

Korjattavat rakennukset

Museovirasto on luokitellut kartanon alueen valtakunnallisesti merkittäväksi rakennetuksi kulttuuriympäristöksi. Kaikki kartanon rakennukset on suojeltu asemakaavassa ja korjataan Vantaan kaupunginmuseon ohjeiden mukaan.

Seuraavien rakennusten käyttötarkoitukseen tehdään muutoksia korjausten yhteydessä:

Isoon talliin rakennetaan 200-300 hengen juhlatila sekä pienempiä seminaarihuoneita, joita vuokrataan jatkossa ulkoiseen käyttöön. Rakennukseen sijoitetaan myös aluetta palvelevat yleisökäymälät.

Pyykkitupaan sijoitetaan lasten ja nuorten kulttuurikeskus, jonka tiloja asukkaat voivat mahdollisesti myös vuokrata pieniin tilaisuuksiin.

Aittaan ja pikkutalliin on tulossa museon esineistöä esitteleviä tiloja.

Muissa rakennuksissa korjaukset liittyvät lähinnä julkisivujen, vesikattojen sekä perustusten kunnostamiseen. Nämä rakennukset ovat leikkimökki, kalustoliiteri, pumppuhuone ja autotalli.

Julkaistu: 6.4.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter