Taiteen perusopetuksessa laadukasta etäopetusta lukukausimaksujen vastikkeeksi

Soitto-oppilas soittimensa kanssa

Taiteen perusopetuksessa opetusta järjestetään lukukauden loppuun saakka etäopetusmenetelmin. Koska opetus pystytään järjestämään opiskelijoille opetussuunnitelman mukaisesti, myös lukukausimaksut peritään koko lukukaudelta.

- Poikkeustilanne on pakottanut oppilaitokset ottamaan nopeasti käyttöön uusia etäopetusmenetelmiä. Opettajat ovat suhtautuneet muuttuneeseen tilanteeseen mahtavasti. Heidän luovuutensa ja innovatiivisuutensa mahdollistavat lukukauden opetuksen toteuttamisen loppuun saakka, kulttuurijohtaja Annukka Larkio kertoo tyytyväisenä.

Monissa muissa kaupungin järjestämissä vapaa-ajan palveluissa on jouduttu perumaan kursseja tai kerhoja. Samoin on peruttu liikuntavuoroja ja kaupungin tilojen käyttövuoroja.

- Kun harrastetoiminta joudutaan perumaan kokonaan, maksettuja kurssimaksuja saatetaan hyvittää esimerkiksi asiakkaan tulevissa osallistumismaksuissa ja osa maksuista jätetään laskuttamatta. Taiteen perusopetuksessa lukukausi kuitenkin toteutetaan loppuun etäopetuksena, minkä vuoksi lukukausimaksut tulee maksaa normaalisti, muistuttaa apulaiskaupunginjohtaja Riikka Åstrand.

Vantaan kaupungilla taiteen perusopetusta järjestävät oppilaitokset ovat Vantaan musiikkiopisto ja Vantaan kuvataidekoulu. Taiteen perusopetus jakaantuu alle kouluikäisten varhaisopintoihin, perusopintoihin ja syventäviin opintoihin.

Julkaistu: 3.4.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter