Pidetään yhdessä huolta nuorista ja ehkäistään koronaviruksen leviämistä

Hallituksen linjausten mukaisesti julkiset kokoontumiset rajoitetaan kymmeneen henkilöön ja suositellaan välttämään tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla. Jotta koronaviruksen leviämistä voidaan hidastaa, ihmisten pitää vältellä sosiaalista kanssakäymistä mahdollisimman paljon. Näin on tehtävä, jotta suojataan riskiryhmiin kuuluvia ihmisiä ja terveydenhuoltojärjestelmä ei ylikuormitu.

Vaikka nuoren on opittava ottamaan vastuuta omista tekemisistään, on päävastuu alaikäisistä kuitenkin heidän huoltajillaan. Poliisi ja nuorisotoimi yhdessä vetoavat nyt huoltajiin, että nuorten kanssa keskusteltaisiin aiheesta.

Lapset ja nuoret liikkuvat yleensä paljon, ja viettävät aikaa isommissakin porukoissa. Nyt kaikkea ylimääräistä liikkumista, tapaamisia ja julkisia paikkoja tulee välttää. Myös leikkipuistoja, urheilupuistoja ja kokoontumispaikkoja tulee nyt välttää - ainakin seuraavan kuukauden ajan.

Suomessa on nyt poikkeustila. Jos joku ei noudata viranomaisten käskyjä ja kehotuksia, voi joku toinen joutua hengenvaaraan. Kaikkien pitää ottaa tämä huomioon. Myös lasten ja nuorten.

Yhteyttä kavereihin voi pitää myös virtuaalisesti

Nyt kannattaa pitää yhteyttä somessa, soittaa kavereille videopuheluita, pelata pelejä ja lukea kirjoja kotona. Vaikka fyysistä tapaamista on rajoitettu nuoret ovat mestareita pitämään yhteyttä muilla tavoin!

Nuorisotyöntekijät auttavat verkossa

Nuorisotyöntekijät ovat siirtyneet nuorisotaloilta nettiin ja jalkautuvat nuorten pariin kaupungilla. Digitaalista nuorisotyötä tehdään verkossa monilla eri alustoilla. Nuorisotyöntekijät päivystävät esimerkiksi Whatsappissa, Discord-chatissa ja Instagramissa. Lisätietoja nuorisopalveluista saat osoitteesta nuortenvantaa.fi sekä Nuorten Vantaan somekanavista.

Yhdessä voimme ehkäistä koronaviruksen leviämistä - voimia kaikkiin koteihin näinä poikkeuksellisina aikoina!

Toivottavat
Itä-Uudenmaan poliisi ja Vantaan nuorisopalvelut

Lue viesti albaniaksi: Të kujdesemi së bashku për të rinjët dhe kështu të parandalojmë përhapjen e kronavirusit

Lue viesti arabiaksi: لنحرص سوی اًّ على الشبیبة ولنمنع انتشار فیروس كورونا

Lue viesti somaliksi: Aan si wadajir ah uga taxaddarno dhallinyarada, oo aan ka hortagno faafitaanka feyruska koroonaha

Lue viesti venäjäksi: Давайте вместе беречь подростков и замедлять распространение коронавируса

Lue viesti viroksi: Hoolitseme koos noorte eest ja tõkestame koroonaviiruse levimist

Julkaistu: 30.3.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter