Koronaepidemian vuoksi sosiaali- ja terveyspalveluissa hyödynnetään yhä enemmän sähköisiä palveluita

Jos epäilet koronavirustartuntaa, voit tehdä sähköisen hoidontarpeen arvion kaupungin internet-sivuilla. Lisäksi Vantaa on ottanut nopeutetulla aikataululla käyttöön videovastaanoton koronaepidemian vuoksi.

Sähköinen hoidon tarpeen arviointi

Koronavirukseen liittyvän sähköisen hoidon tarpeen arvioinnin voi tehdä kaupungin internetsivuilla löytyvän palvelun avulla (www.vantaa.fi/terveysasemat). Suora linkki palveluun

Palvelusta tiedot ohjautuvat terveysasemalle, josta asiakas ohjataan tarvittaessa oikeaan asiointipisteeseen. On tärkeä muistaa, että kiireellistä apua tarvitsevia potilaita (jos kotihoito-ohjeilla ei pärjää) pyydetään soittamaan numeroon 09 839 50 000 (ma-pe kello 8-16). Muina aikoina voi soittaa päivystysapuun p. 116 117. Henkeä uhkaavassa tilanteessa soitetaan numeroon 112.

Videovastaanottoa hyödynnetään silloin, kun potilaalla/asiakkaalla on tähän valmius

Alun perin videovastaanottoa oli tarkoitus pilotoida terveyspalveluissa maaliskuun ja toukokuun välisenä aikana. Nyt videovastaanotto otetaan käyttöön nopeammin ja suunniteltua laajemmin sosiaali- ja terveyspalveluissa.

Videovastaanotolla voidaan korvata monissa tilanteissa perinteinen vastaanottoaika. Videoyhteys asiakkaan ja ammattilaisen välille muodostetaan Maisa-palvelun avulla. Maisa-sovelluksen voi ladata älypuhelimeen tai kirjautua palveluun maisa.fi -sivuston kautta.

Maisan mobiilisovellusta käyttävän tulee ladata myös Maisa Videovastaanotto -sovellus älypuhelimeen. Videoyhteyteen vaaditaan joko tietokone, tabletti tai älypuhelin, jossa on kamera ja mikrofoni.
Videovastaanottoajan varaa terveyden- tai sosiaalihuollon ammattilainen ja ajasta sovitaan yhdessä potilaan kanssa. Potilas/asiakas ei voi varata videovastaanottoaikaa itse.

Julkaistu: 26.3.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter