Hakunilaan tehdään taidereitti yhdessä asukkaiden kanssa

Katutaidetta Hakunilassa

Hakunilan keskustan tuntumaan tehdään vuoden 2020 aikana valo- ja taidereitti, joka suunnitellaan yhdessä Vantaan kaupungin, Street Art Vantaan ja alueen asukkaiden kanssa. Taidereittiä suunnitellaan kaikille avoimella suunnittelukävelyllä.

Alun perin suunnittelukävely oli tarkoitus järjestää 26.3., mutta perustuen tämänhetkisiin valtakunnallisiin suosituksiin koronaviruksen leviämisen estämiseksi, tilaisuus siirretään myöhempään, erikseen ilmoitettavaan ajankohtaan.

Hakunilassa on jo paljon taidetta julkisessa tilassa, esimerkiksi muraaleja talojen seinillä. Kokonaisuudesta luodaan nyt ulkona käveltävä taidereitti. Vanhojen taideteosten rinnalle reitin varrelle suunnitellaan uusia valo- ja katutaideteoksia.

Taidereitti tulee kulkemaan pääpiirteissään Hakunilan ostoskeskuksen läheiseltä Skomarsin torpalta vanhalle horoskooppimuurille, joka sijaitsee Hakunilan tien varrella Hevoshaantien ja Kehä III:n liittymän välisellä alueella.

Suunnittelukävelyn aikana halutaan kuulla paikallisten ajatuksia siitä, mitä Hakunilassa kannattaa erityisesti nostaa esille, mistä reitin olisi tarkalleen hyvä kulkea, ja mitkä taideteokset ovat reitin kohokohtia. Lisäksi osallistujilta toivotaan näkemyksiä siitä, pitäisikö reitin varren ympäristön yleisilmettä tai vanhoja katutaideteoksia kohentaa ja miten.

Julkaistu: 11.3.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter