Vastaa Vantaan autojen ja pyörien pysäköintiä koskevaan kyselyyn

Vantaan kaupunki on kehittämässä autojen ja pyörien pysäköintiä. Osana työtä halutaan kuulla Vantaalla asuvien ja vierailevien näkemyksiä siitä, miten pysäköintiä tulisi kehittää ja missä paikoissa pysäköinnissä on haasteita.

Tulisiko esimerkiksi kadunvarsipysäköinnin palvella ensisijaisesti lyhytaikaista vieras- ja asiointipysäköintiä, jotta kaupungissa olisi helppo asioida autolla? Pitäisikö pysäköijän vastata nykyistä enemmän pysäköinnin todellisista kustannuksista? Entä tulisiko pyöräpysäköinnin määrää lisätä?

Kaupunki on kehittänyt pysäköintiä aiemminkin lukuisissa eri hankkeissa. Nyt tavoitteena on tuoda eri selvitysten keskeiset tulokset yhteen tulevien linjausten pohjaksi.

Pysäköintiä tarkastellaan laajasti, ja kehittämisen pohjana ovat Vantaan strategiset tavoitteet. Kaupungin strategian mukaisesti Vantaa haluaa tiivistää kaupunkikeskustoja ja lisätä kaupungin elinvoimaisuutta, olla hiilineutraali vuonna 2030 sekä lisätä asukkaiden hyvinvointia esimerkiksi viihtyisyyden ja turvallisuuden keinoin.

”Tavoitteita on soviteltava yhteen ja otettava huomioon kokonaisuus. Esimerkiksi yleiset pysäköintialueet tuovat lisäkapasiteettia pysäköintiin, mutta toisaalta väljentävät kaupunkirakennetta ja vievät tilaa esimerkiksi asumiselta, palveluilta tai vehreydeltä”, kertoo liikenneinsinööri Jenni Holm.

Kyselyyn voi vastata 22.3. saakka. Kyselyyn vastataan nimettömänä, ja tulokset raportoidaan siten, ettei yksittäistä vastaajaa pystytä tunnistamaan. Vastaa kyselyyn.

Julkaistu: 4.3.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter