Koronaviruksen torjunnassa tehdään hyvää valtakunnallista ja paikallista yhteistyötä

Koronaviruksen aiheuttamia tartuntoja ehkäistään samalla tavoin kuin muitakin hengitystieinfektioita. Tärkeimmät keinot ovat hyvä käsihygienia sekä oikea niistämis- ja yskimistapa. Pese käsiäsi vedellä ja saippualla vähintään 20 sekunnin ajan ainakin, kun tulet ulkoa sisään, ennen ruoan laittoa ja ruokailua, wc-käynnin jälkeen sekä niistämisen, yskimisen ja aivastamisen jälkeen. Turhaa kasvojen alueen koskettelua on syytä välttää. Yskiessä tai aivastaessa suojaa suusi ja nenäsi kertakäyttönenäliinalla, jonka heität välittömästi roskiin. Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta hihasi yläosaan. Näitä hyviä käytäntöjä kannattaa opettaa myös lapsille.

”Vantaalla tilanne on toistaiseksi rauhallinen. Vantaalla ei ole todettu yhtään koronatapausta. Tällä hetkellä kotikaranteenissa on kuusi altistunutta henkilöä”, kertoo tartuntataudeista vastaava lääkäri Kirsi Valtonen Vantaan terveyspalveluista.

Suomessa tehdään hyvää valtakunnallista ja paikallista tartuntatautien torjuntatyötä. THL, HUS ja pääkaupunkiseudun kunnat seuraavat yhdessä tilannetta ja mitoittavat toimenpiteet koronatilanteen edellyttämällä tavalla.

Kirsi Valtosen mukaan koronavirus alkaa muistuttaa yhä enemmän tavallista kausi-influenssaa, joka voi olla vaaraksi vanhuksille ja perussairaille henkilöille. Lapsia koronavirukseen on sairastunut vähän ja lapset ovat olleet lieväoireisia.

Koronavirusepäilytapauksissa vantaalaiset voivat soittaa:
terveysasemien puhelinpalvelu 09 839 50 000 arkisin klo 8–16 ja
terveysneuvonta virka-ajan ulkopuolella: Päivystysapu 116 117.

Pian voi koronaviruksesta olla yhteydessä myös sähköpostitse. ”Pyrimme pikimmiten saamaan sähköpostipalvelun toimimaan osoitteessa korona@vantaa.fi”, tartuntataudeista vastaava lääkäri Kirsi Valtonen kommentoi.

Vantaan kaupungin tämänhetkiset ohjeet, jos epäilet koronavirusta

Julkaistu: 3.3.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter