Uuden asiakas- ja potilastietojärjestelmän käyttöönottoa jatketaan 1.2.2020

Asiakas- ja potilastietojärjestelmä Apotti otetaan käyttöön 1.2.2020 Vantaan vammaispalveluissa, päihdepalveluissa, asunnottomien asumispalveluissa, maahanmuuttajapalvelujen Uusiniityntien asumisyksikössä ja osassa perheoikeudellisissa asioita (olosuhdeselvitykset ja tapaamispaikkatoiminta). Valtaosa Vantaan sosiaali- ja terveyspalveluista on ottanut Apotti-järjestelmän käyttöön jo vuoden 2019 aikana.

Apotin käyttöönoton aikana edellä mainituissa palveluissamme on tarjolla normaalia vähemmän asiakasaikoja ja palveluihin pääsy saattaa joissakin palveluissa pitkittyä. Kaikki toiminnan muutokset pyritään kuitenkin tekemään niin, että asiakkaamme ja potilaamme saavat tarvitsemansa palvelun.

Alkuvaiheessa uuden tietojärjestelmän käyttöön totuttelu vie henkilökunnan työaikaa muilta työtehtäviltä ja tämä saattaa hidastaa toimintaamme.

Teemme parhaamme palvelujenne turvaamiseksi. Pyydämme ymmärrystänne ja kiitämme kärsivällisyydestänne.

Sähköinen asiointi

Uuden asiakas- ja potilastietojärjestelmän käyttöönoton myötä sähköinen asiointi siirtyy vaiheittain Maisa-asiointiportaaliin www.maisa.fi .

Käyttöönoton vaikutukset palveluihin

Vammaispalvelut:

  • Vammaisten asiakasohjausyksikön puhelinaikaa on lyhennetty 14.2.2020 asti. Puhelinaika on ma–pe klo 9–12. Takaisinsoittopalvelu on käytössä. Yhteydenotot sähköpostitse normaalisti, vammaisneuvonta(at)vantaa.fi

  • Vammaisneuvonnan infot ovat tauolla 13.1.- 14.2.2020.

Päihdepalvelut:

  • Päihdepalvelujen avopalveluja ja päihdevieroitusyksikön palveluja supistetaan jonkin verran uuden tietojärjestelmän koulutuksiin ja käyttöönottoon liittyvien järjestelyjen vuoksi 30.4. asti. Päivystys, korvaushoito, huumeiden käyttäjien sosiaali- ja terveysneuvonta (Vinkkari) sekä muut asiakkaiden kannalta tärkeät palvelut varmistetaan keskinäisillä työjärjestelyillä sekä tarvittaessa sijais- ja ylityövoimalla. Lue lisää tarkemmin muutoksista

  • Muissa käyttöönotossa mukana olevissa palveluissa ei supisteta toimintaa.

Julkaistu: 31.1.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter