Teemua innostaa luova ilmapiiri sekä opetuksen kehittäminen

Vaskivuoren lukiossa uusia ideoita kokeillaan rohkeasti ja matalalla kynnyksellä. Parasta työssä on kuitenkin työyhteisön rento ja mukava tunnelma.

Vaskivuoren lukiossa työskentelee laaja joukko opetuksen ammattilaisia ja yksi heistä on uskonnon ja psykologian lehtori Teemu Ratinen. Tutkijanakin uraa tehnyt Ratinen on viihtynyt Vaskivuoren lukiossa mainiosti jo syksystä 2011 ja opettaa siellä pääasiassa evankelis-luterilaista uskontoa, filosofiaa sekä elämänkatsomustietoa.

-Opetustyön lisäksi olen Vaskivuoren vuosieni aikana työskennellyt monissa erilaisissa tiimeissä ja osallistunut koulun ja opetuksen kehittämiseen. Tällä hetkellä tärkein opetustyön ulkopuolinen vastuualueeni liittyy uudistuvaan lukion opetussuunnitelmaan.

Vantaalla työskentelyn parhaita puolia onkin Ratisen mukaan se, että opetuksellisia uusia kokeiluja tuetaan ja usein niitä on mahdollista toteuttaa matalalla kynnyksellä.

-Tänä vuonna toteutamme kolmen kollegani kanssa oppiainerajat ylittävän Antiikki-kurssin, joka huipentuu keväällä järjestettävään matkaan Roomaan. Muutenkin Vantaalla opetusta kehitetään jatkuvasti ja mennään rohkeasti kohti uusia haasteita ja muutoksia.

Teemu Ratiselle työssä tärkeintä on kuitenkin oman työyhteisön rento ilmapiiri, jonka ansiosta ihmiset ovat mukavia, huumorintajuisia ja tekevät mielellään yhdessä erilaisia asioita.

-Vaskivuoressa viehättää luova ja hyvin yhteisöllinen ilmapiiri. Yleislukion lisäksi Vaskivuoressa toimii musiikki- ja tanssilukio sekä medialinja. On etuoikeus opettaa lukiossa, joka oikeastaan sisältää useamman lukion!

Tulisitko Teemun työkaveriksi? Tutustu avoimiin työpaikkoihimme ja lähetä meille hakemuksesi!

Vantaan koulujen ja oppilaitosten vahvuutena on innovatiivinen, osaamisen jakamiseen kannustava, yhteisöllinen sekä oppilas- ja opiskelijalähtöinen toimintakulttuuri. Meillä pääset kehittymään eri työtehtävissä ja kehittämään opetusta. Lue lisää vantaa.fi/operekry-sivuiltamme.

Julkaistu: 17.1.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter