Tule viihtymään lapsiperheiden avoimeen kohtaamispaikkaan Koivukylään

Poika leikkii autoilla.

Lapsiperheiden avoin kohtaamispaikka aloitti toimintansa Koivukylässä tiistaina 7.1.2020, osoitteessa Karsikkokuja 17.

Koivukylässä toimiva avoin kohtaamispaikka on kaikille kuntalaisille tarkoitettu yhteinen tila, jonne on helppo ja mukava tulla. Kohtaamispaikassa voi tavata muita vanhempia, osallistua ohjattuun toimintaan tai vain viettää aikaa yhdessä lapsensa kanssa.   

Värikkäästi sisustettu tila kutsuu lapsia leikkimään ja viihtymään, mutta myös vanhempia toteuttamaan mitä erilaisempia tempauksia tai aktiviteetteja yhdessä toisten lapsiperheiden kanssa. Tilassa on perheille avoin keittiö, avointa ryhmätilaa ja tilaa harrastaa ja toimia. Koivukyläläiset ovat toivoneet erityisesti avointa tilaa, jossa viettää aikaa ja pitää esimerkiksi perhejuhlia tai muita yhteisöllisiä tilaisuuksia. Kohtaamispaikalla voit tavata myös kaupungin työntekijöitä ja muita toimijoita ja kysellä mieltä askarruttavista asioista. Kohtaamispaikalla voit tavata myös erilaisia järjestöjen edustajia, joille voit esittää toiveita erilaisista toiminnoista ja palveluista.

Avoin kohtaamispaikka kokoaa yhteen lapsiperheiden hyvinvointipalveluita

Avoimen kohtaamispaikan perustamisessa on ollut mukana useita toimijoita sosiaali- ja terveydenhuollon sekä kasvatuksen ja oppimisen toimialalta, mutta myös järjestöistä, kuten Vantaan turvakoti ry, Mannerheimin lastensuojeluliiton Uudenmaan piiri ja Nicehearts ry. Avoimeen kohtaamispaikkaan siirtyy kokonaisuudessaan Rautpihan avoimen päiväkodin toiminta. Seurakunta ja useat muut järjestöt liittyvät osaksi kohtaamispaikan toimintaa kevään aikana. Maaliskuussa tilassa käynnistyy MLL:n kolmivuotinen hanke, jossa kehitetään ja koordinoidaan monitoimijaista perheiden toiveista ja tarpeista lähtevää kohtaamispaikkatoimintaa. Hankkeessa työskentelee kolme työntekijää.

Koivukylän sosiaali- ja terveysasemalla on saatavana useita peruspalveluita, joita lapsiperheet käyttävät luonnollisena osana arkeaan. Kaikki sosiaali- ja terveysasemaa käyttävät lapsiperheet ovat tervetulleita tutustumaan kohtaamispaikkaan arkisin klo 9-16.  

Tervetuloa juhlimaan kohtaamispaikan avajaisia ystävänpäivänä  

Avoimen kohtaamispaikan avajaisia vietetään ystävänpäivänä 14.2.2020 klo 10-12. Tervetuloa ideoimaan yhdessä kohtaamispaikan toimintaa sekä tutustumaan monialaisiin toimijoihin ja perheisiin! Paikka: Koivukylän sosiaali- ja terveysasema, Karsikkokuja 17, 1. kerros.  

Julkaistu: 15.1.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter